Rood aanlopend Drenthina geeft in extremis zege uit handen tegen Elim

Drenthina heeft in extremis een zege uit handen gegeven tegen Elim en zag ook nog eens twee keer rood.

Drenthina heeft een hele zure nederlaag geleden tegen SC Elim. De Emmenaren kwamen in de tweede helft op voorsprong en hielden die lang vast, ondanks een rode kaart voor Robin Fokkens. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg men nogmaals rood en een strafschop tegen. Die werd gemist door Elim, waardoor de punten in Emmen leken te bleven. Maar diep in blessuretijd ging het alsnog mis voor de thuisploeg en bezorgde Jan Benjamins Elim toch nog een punt.

De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer niet veel aan om te kijken. Het duel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Aan beide kanten waren de kansen ook spaarzaam en beide goalies hoefden dan ook nauwelijks handelend op te treden. Derhalve werd dan ook met de brilstand gerust. Na de pauze was het echter snel raak en was het Maikel Arling die scoorde na voorbereidend werk van Roemhlewang. Maar ook in de tweede helft wilde het duel na de openingstreffer niet echt ontbranden. Elim ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Drenthina dat via invaller Plaatje bijna de wedstrijd besliste. Elim-goalie Terpstra kon echter nog redding brengen.

Twee rode kaarten

Geen doelpunt voor Drenthina, dat even later wel met tien man verder moest. Fokkens haalde de doorgebroken Doldersum neer en mocht inrukken. De druk op het doel van de thuisploeg nam daarna verder toe, maar Drenthina wist overeind te blijven. Totdat de blessuretijd begon en het nog faliekant misging. De thuisploeg kreeg nogmaals rood, nadat Niek Haan een kopbal van Boertien van de doellijn haalde met de hand. Rood en strafschop was het gevolg, maar Justin Benjamins schoot de strafschop daarna hopeloos over. En dus leek Drenthina met kunst- en vliegwerk overeind te blijven, maar uit de laatste hoekschop van de wedstrijd scoorde Elim alsnog. Invaller Jan Benjamins zorgde ervoor dat Drenthina toch nog met een flinke kater achterbleef: 1-1.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer bijna in veilige haven

Vandaag heeft Alteveer in de thuiswedstrijd tegen Eext een belangrijke stap gezet richting klassebehoud. ...

HOC speelt gelijk tegen KSC

HOC had aan gelijkspel voldoende om door te gaan in de beker.

Valthermond legt de druk bij Titan

Het paasweekeinde kan wel eens cruciaal worden in de titelrace in de derde klasse ...