s-oOnstwedder Boys zal in de tweede helft van de competitie meer punten willen pakken en de club leek voor de winter een stijgende lijn te pakken te hebben. Voor SJS ziet de competitie er minder rooskleurig uit. De Knoalsters vechten tegen degradatie en hadden ook deze avond veel moeite om aan voetbal toe te komen. Beide ploegen troffen elkaar dinsdagavond: Onstwedder Boys won met 0-3. Opmerkelijk feit was dat de gemiddelde leeftijd van de voorste vijf spelers van de Onstwedders slechts 18,5 jaar oud was.

Wind in de rug
Er heerste een strenge wind over het kunstgrasveld van SJS. Onstwedder Boys had de eerste helft de wind in de rug en liet dit ook in het voetbal merken. De duels werden veelal gewonnen en na vijf minuten spelen was de eerste mogelijkheid voor de gasten direct raak. Een snelle uitbraak belandde bij Gerko Scheper. Hij hield overzicht, legde goed breed op Peter Orsel en voor hem was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het doel te schuiven. SJS probeerde te voetballen, maar de rust en het overzicht ontbrak bij het thuisspelende team.

Opnieuw Peter Orsel
Het middenveld van Onstwedder Boys stond goed en ook de basisdebutant Ties Bruining (16 jaar) hield zich uitstekend staande. Gerko Scheper kreeg een goede mogelijkheid op de 2-0 maar hij faalde oog in oog met doelman Wouter Rozema. Even later was het wel raak. Een uitstekende en lange voorzet van Gerben Meems bereikte Peter Orsel bij de tweede paal. Hij schoof de bal ineens uit de lucht langs Rozema en verdubbelde zo de score. De enige wapenfeitjes van SJS kwamen uit dode spelsituaties. Eerst was het Kay Rijkens die miste vanuit een vrije trap en even later zag Bryan Boels zijn vrije bal over het doel van Wouter Spaans verdwijnen.

Kolderieke goal
In de tweede helft verwachtten de Onstwedders een andere wedstrijd doordat men nu tegen de wind in moest spelen. SJS probeerde meer druk naar voren te zetten maar verder dan een schot van Bryan Boels kwam het niet. Onstwedder Boys wist de score toch vlot verder uit te breiden. De ingevallen jongeling Bert Jan Wilzing zette door op de eveneens ingevallen Marthyn van der Zande. Zijn uittrap kwam tegen Wilzing aan en de bal viel binnen de vijf meter, waardoor het voor Wilzing een koud kunstje was om de bal binnen te tikken.

Doelstellingen duidelijk
In het restant van de tweede helft kwam SJS er verder niet meer aan te pas en kreeg Onstwedder Boys nog twee mogelijkheden om de score nog verder op te bouwen. Gerben Meems en Bert Jan Wilzing verzuimden echter beide te scoren waardoor een grotere blamage SJS bespaard bleef. De thuisploeg beschikte dan wel niet over een geheel fitte selectie, maar ook Onstwedder Boys speelde niet met de gebruikelijke basisopstelling. Voor de Onstwedders is duidelijk dat het moet proberen te klimmen binnen de vierde klasse, terwijl SJS alle zeilen moet bijzetten om degradatie te voorkomen, waardoor het toch een nuttig oefenduel bleek.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen verliest ongeslagen status

Gasselternijveen heeft in de thuiswedstrijd tegen SC Roswinkel haar eerste nederlaag van het seizoen ...

Stadskanaal beloften verpulveren FC Ter Apel ’96

Gisteravond stond op Sportpark “Het Pagedal” een wedstrijd in de Tweenul/JAKO beloftencompetitie op het programma, ...

Sellingen het volgende slachtoffer van HOC

Voor HOC kunnen de eerste maanden van het debuutseizoen in de vierde klasse niet ...