Gieterveen haakt af na nederlaag tegen Heiligerlee

Gieterveen moest na de ruime nederlaag tegen MOVV ook een nederlaag slikken tegen Heiligerlee.

Foto Youri Pruim, Heiligerlee heeft zojuist gescoord tegen Gieterveen en viert uitbundig de treffer.

Bij het lijstje mogelijke kampioenskandidaten in de zondag vierde klasse D kan er voorlopig een streep gezet worden door Gieterveen. Dat mag geconcludeerd worden na de ruime 6-0 nederlaag bij MOVV en de 0-3 nederlaag van afgelopen zondag tegen Heiligerlee.

Daarentegen mag Heiligerlee voorlopig wel tot de kandidaten genoemd worden, gezien de gasten na de zege klommen naar een derde plek op de ranglijst. De thuisploeg had wat recht te zetten na de smadelijke nederlaag van vorige week, maar daar kwam in de praktijk niks van terecht. Het waren de bezoekers die na een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong kwamen via Dylan van der Heiden. Het bleek de enige treffer te zijn van de eerste helft, die niet al te hoogstaand was te noemen.

Na rust viel al snel de 0-2 via Rik Eggens en leek de wedstrijd min of meer al gespeeld. Gieterveen probeerde het wel, maar kon Heiligerlee niet in verlegenheid brengen. De bezoekers hielden de rijen gesloten en hadden deze middag niet veel te duchten van de thuisploeg. Heiligerlee maakt er een ruim kwartier voor tijd ook nog 0-3 van. Clubtopscorer Gert Reininga pikte nog zijn doelpuntje mee. Een goede zege voor Heiligerlee dat met 14 uit 6 bovenin blijft meedraaien en ook nog kans maakt op de eerste periode. Gieterveen moet met 12 uit 7 voorlopig een pas op de plaats maken.

Foto’s Youri Pruim: Gieterveen – Heiligerlee