Overzicht zondag 3e klasse C: Gieten stelt opnieuw teleur, belangrijke zege voor Weerdinge

De prestaties van Gieten vallen tot nu toe tegen, zondag werd er verloren van Twedo. Weerdinge deed goede zaken met de overwinning op CEC.

Twedo – Gieten: 3-1

Gieten stelde zondag opnieuw teleur tegen Twedo. In Veenoord ging het met 3-1 onderuit. Gieten begon slap aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Bram Vuuregge en twee treffers van Iwan Immink zorgden voor de 3-0 voorsprong van de thuisploeg. Gieten liep daardoor de hele wedstrijd achter de feiten aan al deed het nog wel wat terug via Florian van der Heide. Met slechts 6 punten uit 5 duels mag het begin van de competitie tegenvallend genoemd worden. Gieten werd door velen gezien als een van de grote favorieten voor de titel, maar kan die status voorlopig dus nog niet waar maken.

CEC – Weerdinge: 0-1

In de strijd om de onderste plaatsen in de zondag 3e klasse C deed Weerdinge goede zaken met de 0-1 overwinning op CEC. Het was pas de eerste overwinning voor de Weerdingers, die in Koop Rademaker de matchwinner in huis hadden. Het enige en winnende doelpunt viel pas diep in de tweede helft. Door de zege klom Weerdinge over CEC heen op de ranglijst.

Bellingwolde – SVV ’04: 0-3

Ook na zeven wedstrijden moet Bellingwolde nog altijd wachten op een overwinning. Ditmaal bleek het bezoekende SVV ’04 met 0-3 te sterk. De gasten sloegen op slag van rust twee keer toe via Sander de Bruin. Na de pauze maakte Rick Piek na een uur spelen de 0-3 en was het pleit helemaal beslecht. Bellingwolde blijft met een schamel punt hekkensluiter in 3C.