Annen wint in eigen huis van WKE ’16

Annen deed goede zaken met de overwinning op WKE ’16, voor de Emmenaren betekende het duur puntverlies.

Annen heeft WKE ’16 de tweede nederlaag van het seizoen toegebracht. In eigen huis won het met 2-0 van de Emmenaren, waardoor Annen klom naar een vijfde plek op de ranglijst in 2L. Voor WKE betekende het pijnlijk puntverlies, gezien de concurrenten GVAV-Rapiditas en Valthermond wel wisten te winnen.

De ploeg van trainer Jouke Jan Meertens kende een wat moeizame competitiestart, maar pakte uit de laatste drie wedstrijden zeven punten. Zo wist het als enige tot nu toe ook koploper GVAV punten afhandig te maken. WKE was gewaarschuwd, mede ook doordat Meertens voor zijn aanstelling bij Annen trainer was bij de Emmenaren.

In de eerste helft was het lang wachten op de openingstreffer, maar een vijftal minuten voor rust brak Wouter Tilman de ban voor de thuisploeg. Na de 1-0 voorsprong ging WKE in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg het halverwege de tweede helft nog een tegenvaller te incasseren. Henk Bakker moest het strijdtoneel verlaten met een rode kaart. Desondanks bleef het spannend tot het einde en scoorde Sven Boersma pas in de laatste minuten de bevrijdende 2-0 voor de thuisploeg.