Gasselternijveen sluit ook oefenduel tegen Onstwedder Boys winnend af

Gasselternijveen won donderdagavond het vriendschappelijke duel van Onstwedder Boys.

Gasselternijveen wist donderdagavond het vriendschappelijke duel tegen Onstwedder Boys met 3-1 te winnen van Onstwedder Boys. Een verdiende overwinning voor de Nieveensters die het grootste deel van de wedstrijd het betere van het spel hadden. Bij rust leidde de thuisploeg al met 2-0, waarna beide elftallen na de pauze nog een keer tot scoren kwamen.

Op een zwaar drassig veld namen de Nieveensters het initiatief in handen en speelden ze bij vlagen heel aardig combinatie voetbal. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong via Wessel Koomans. De aanvaller schoot de bal op prima wijze binnen na een vlot lopende aanval. Even later was het de goed spelende Niek Poppinga die hard de 2-0 tegen de touwen werkte. Onstwedder Boys werd in de eerste helft niet gevaarlijk en zo werd de debuterende keeper Cornee Luis nog niet onder druk gezet.

Strafschop

De tweede helft bleven de Nieveensters doorgaan met aanvallen. De ingevallen Menas Sihasale had de grootste kansen maar liet ze alle drie onbenut. Toch had Koomans zijn vizier wel op scherp en zo maakte hij op dat moment de verdiende 3-0. De laatste twintig minuten kwamen de Boys wat beter in de wedstrijd. Zo was het Gerko Scheper die bijna zorgde voor de 3-1, maar door een fenomenale redding van Luis bleef het bij 3-0. In de laatste minuut kwamen de gasten toch nog op het scorebord. De Boys kregen een strafschop, een buitenkansje dat aan Sven Jeagers wel was besteed: 3-1.

Steun ons en doneer vrijblijvend een bedrag zodat wij het amateurvoetbal in en rond de regio van de Kanaalstreek in de provincies Drenthe en Groningen in beeld kunnen en blijven brengen.