Titan zonder problemen langs VIOS

Titan kende niet al teveel moeite met VIOS en deed goede zaken met de overwinning in de strijd om de bovenste plaatsen.

Na twee eerdere afgelastingen stond de uitwedstrijd tegen VIOS voor derde maal op het programma. Storm Dudley leek nog roet in het te kunnen gooien, maar de wind was in de avond enigszins gaan liggen en door diezelfde wind was het veld naar omstandigheden goed bespeelbaar. De bezoekers maakten het zichzelf ditmaal niet onnodig lastig en boekte een degelijke overwinning: 1-3.

Bij Titan keerde Klaas Anne Postmus en Jos Smidt terug in de basisopstelling. Postmus keerde terug van een schorsing en Smidt was hersteld van COVID-19. Smidt had niet lang nodig om zijn waarde voor de rood-witten te bewijzen. VIOS kreeg de bal niet uit het eigen strafschopgebied en na vier instanties was het uiteindelijk Smidt die de bal tegen de touwen werkte: 0-1.

Titan bouwt voorsprong uit

Vlak na de openingstreffer van de bezoekers creëerde VIOS een dot van een kans, maar voor een vrijwel open doel werd de bal hard in het opvangnet gevolleerd. Behoudens deze kans waren het alleen de bezoekers die het vijandelijke doel onder vuur namen. Zo trof Mick Hendriks vlak na de openingstreffer met een afstandsschot de bovenkant van de lat.  Titan-trainer Martin Koppenol moest al vroeg in de wedstrijd zijn eerste wissel toepassen. Karsten Stavast had griepverschijnselen en werd vervangen door Rick Hendriks. Vlak na deze wissel was het de snelle Julian Bruining die door kwam over links en de bal hard voorlangs gaf en daarmee Harm Jan Moesker bereikte. Hij controleerde de bal en schoot beheerst raak: 0-2. Titan bleef kansen creëren, maar zowel Bruining als Smidt als Moesker hadden voor de rust geen succes meer.

Wedstrijd in het slot

Patrick Luiten verscheen aan de aftrap van het tweede bedrijf ten koste van Jos Smidt. De bezoekers bleven de bovenliggende partij, maar moesten de bal bij vlagen iets meer aan de gastheren laten. Hierdoor kon Titan in de tegenstoot de wedstrijd in het slot gooien. Na een pass van achteruit van Mark Baas kon Julian Bruining zijn directe tegenstander aftroeven en hij liet vervolgens keeper Kayran Nijenbanning kansloos: 0-3. De wedstrijd leek hiermee beslist. Ondanks dat VIOS vlak na de 0-3 vanuit een corner wist toe te slaan, werd het niet meer spannend. Titan kon zelfs nog verder afstand nemen van VIOS. Centrale verdediger Nick Katoen stak het middenveld over en stuurde Moesker de diepte in, maar doelman Nijenbanning wist de situatie te redden. Diezelfde Moesker probeerde even later de bal over Nijenbanning heen te lobben, maar ook hier kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Bij het afstandsschot van Rick Hendriks hoefde de doelman niet op te treden en zag hij de bal rakelings naast gaan. Hierdoor bleef het bij 1-3 en deed Titan hele goed zaken in de strijd om de bovenste plekken.

Doneer vrijblijvend een bedrag om ons te steunen!

Doneer € -

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten snoept Veendam 1894 een punt af

Gieten leek geklopt, maar kwam knap terug tegen Veendam 1894.

GKC verliest van Valther Boys

GKC heeft de thuiswedstrijd tegen Valther Boys verloren.

Kolderiek duel levert Valthermond punt op

Het duel tussen Valthermond en ZNC zal ongetwijfeld de boeken in gaan als één ...