SC Stadskanaal goed uit de startblokken met ruime overwinning op Veendam 1894

SC Stadskanaal heeft de competitie hervat met een ruime overwinning op Veendam 1894 en deed daarmee goede zaken voor de ranglijst.

Foto Stoffer Bakker, Jeffrey Bakker scoort de 0-1 op aangeven van Leon Bos. De aanvoerder en aanvalsleider van Stadskanaal had met twee goals een belangrijk aandeel in de overwinning van de Knoalsters.

SC Stadskanaal is uitstekend uit de startblokken gekomen na de winterstop. De Knoalsters, die een moeizame eerste seizoenshelft kenden, bonden zondag Veendam 1894 eenvoudig aan de zegekar. Bij rust leidde de formatie van Jordi Nijgh al met 0-3, waarna men ook in de tweede helft niet in de problemen kwam. Stadskanaal scoorde nogmaals en zegevierde uiteindelijk met 0-4 en heeft daardoor weer aansluiting met de middenmoot in 2L.

Met slechts vier punten uit acht wedstrijden stond Stadskanaal voorafgaand aan de wedstrijd tegen Veendam op een voorlaatste plaats. Alleen Kanaalstreekgenoot Nieuw Buinen verzamelde nog minder punten en is daardoor de hekkensluiter. Punten pakken na de winterstop en aansluiting vinden bij de middenmoot was dan ook het devies voor de Knoalsters. Daarmee begon het direct goed op sportpark de Langeleegte. De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden na tien minuten spelen al op een 0-1 voorsprong. Spits Jeffrey Bakker rondde op aangeven van de sterk spelende Leon Bos af.

Bakker Belangrijk

De terugkeer van Bakker lijkt Stadskanaal aanvallend dan ook goed te doen, gezien de ploeg voor de winterstop met regelmaat moeite had met het maken van doelpunten. De aanvoerder van de Knoalsters kwakkelde in de eerste seizoenshelft met blessures, maar liet tegen Veendam direct zijn waarde weer gelden. Na een half uur spelen volgde een strafschop voor Stadskanaal, Bakker ontfermde zich over de klus en schoot onberispelijk raak: 0-2. De gasten zaten helemaal op rozen toen Bos voor rust met een geweldige knal er ook nog nog 0-3 van maakte.

De thuisploeg kon er deze wedstrijd bitter weinig tegenover stellen, want ook in de tweede helft werd de defensie van Stadskanaal niet echt in verlegenheid gebracht. Helemaal niet nadat Maik Tolner in de 52e minuut al de 0-4 op het scorebord bracht en de wedstrijd daarmee in de tweede helft volledig in het slot gooide. Gescoord werd er daarna dan ook niet meer, Veendam was niet bij machten en Stadskanaal hoefde niet meer zo nodig. Een belangrijke zege voor de Knoalsters, die zo het verschil met Nieuw Buinen naar vier punten brachten en tevens stegen naar de tiende plaats op de ranglijst op slechts twee punten achterstand van Veendam.

Foto’s Stoffer Bakker: Veendam 1894 – SC Stadskanaal

Doneer vrijblijvend een bedrag om ons te ondersteunen!