Overzicht zondag 2e klasse L: WKE haakt af, Nieuw Buinen dieper in de zorgen

WKE moet voorlopig de titelaspiraties in de ijskast zetten, Nieuw Buinen verloor opnieuw en blijft hekkensluiter.

Helpman – WKE ’16 1-0

De titelaspiraties van WKE ’16 kunnen voorlopig in de ijskast. De Emmenaren verloren vorige week al de topper van Valthermond en gingen afgelopen zondag onderuit tegen middenmoter Helpman. De thuisploeg had voldoende aan een doelpunt voor de drie punten. Berend Rondhuis kroonde zich in de tweede helft tot matchwinner.

Rolder Boys – Nieuw Buinen 3-0

De eindstand stond na vijfenveertig minuten spelen al op het scorebord. Sander Jansen had de thuisploeg halverwege de wedstrijd op voorsprong gezet. Diezelfde Jansen scoorde net als Siemen Krikke op slag van rust, waardoor het 3-0 werd. In de tweede helft werd de thuisploeg gemakzuchtig en mocht Nieuw Buinen niet klagen dat Rolder Boys het daarbij liet. De gasten konden zelf niet veel uitrichten en staan met twee punten nog altijd onderaan in 2L.

GVAV-Rapiditas – ASVB 3-2

ASVB heeft het kampioenskandidaat GVAV-Rapiditas bij vlagen moeilijk kunnen maken. Zo scoorden de Stadjers snel de 1-0 via Ingmar Liezenga, maar was het vrijwel direct weer 1-1. Thijs Kiewiet scoorde uit een hoekschop de gelijkmaker. GVAV had wel vaak de bal, maar moest waken voor de counters van ASVB. Op slag van rust kwam GVAV opnieuw op voorsprong, Boyd Kooy knikte binnen: 2-1. Arco Bartelsman leek met de 3-1 de thuisploeg in veilige haven te brengen, maar in de slotminuten maakte Bruce Tunjanan nog de 3-2. Daar bleef het echter ook bij, waardoor de drie punten in Groningen bleven.

Annen – Peize: 1-1

In het duel der middenmoters eindigde het duel in 1-1. Beide ploegen wisten eenmaal het net te vinden en schoten met het resultaat niet al teveel op. Ivar Cats was trefzeker aan de kant van Peize, voor Annen scoorde Leon Tiersma de enige goal.