Onstwedder Boys wint eenvoudig van Nieuw-Balinge

Onstwedder Boys kende geen moeite met laagvlieger Nieuw-Balinge en won met ruime cijfers.

Onstwedder Boys boekte zaterdag een simpele overwinning op degradatiekandidaat Nieuw-Balinge. Op sportpark de Boskamp werd het 5-0 voor de thuisploeg, dat in de persoon van speler Harm Visser een opmerkelijke doelman had deze middag.

Visser moest het doel verdedigen omdat eerste doelman Rein Koudstaal afwezig was wegens ziekte en reservedoelman Mark Meijer geblesseerd was. Veel hoefde de van origine middenvelder niet in actie te komen deze middag, maar Visser hield in ieder geval wel de spreekwoordelijke nul. Dat had mede te maken met de kwaliteiten van de opponent, want Nieuw-Balinge werd zaterdagmiddag echt sporadisch gevaarlijk.

Eentonig spelbeeld

Het duurde tien minuten voordat de openingstreffer viel. Een strafschop voor de thuisploeg, nadat Gerko Scheper onderuit werd gehaald binnen de lijnen. Gerwin de Wijk bleek trefzeker en zorgde voor de voorsprong. Niet dat Onstwedder Boys daarna groots speelde, maar het liep wel verder uit in de eerste helft. Dat gebeurde via Sem Niewenhuis en Gerko Scheper, waarbij laatstgenoemde enig fortuin had dat zijn bal werd aangeraakt door een Nieuw-Balinger. Ook in de tweede helft volgde een eentonig spelbeeld en was het wederom Onstwedde dat scoorde. Via een schot van Anne Wilzing werd het vlot 4-0, waarna de thuisploeg het ook wel geloofde. In de slotfase scoorde Scheper nogmaals en werd de eindstand op 5-0 bepaald.