Valthermond ook te sterk voor Helpman

Opnieuw een zege voor Valthermond, dat volgende week beslag kan leggen op de eerste periode.

Foto Kees Rustenhoven, opnieuw winst voor Valthermond, Rick Schlimback was een van de twee doelpuntenmakers deze middag.

Middels een 2-0 overwinning en het gelijke spel van GVAV Rapiditas heeft Valthermond de koppositie in de 2e klasse L overgenomen van GVAV. Aanstaande zondag ontmoeten de twee topteams elkaar in Groningen. Inzet is dan, naast de stand op de ranglijst, het binnenhalen van de eerste periode.

Valthermond laat kansen onbenut

Op zich viel er op de overwinning van Valthermond weinig af te dingen. Eigenlijk had het duel al bij de rust beslist moeten zijn, maar de thuisploeg liet voor de pauze de mooiste kansen onbenut. Slechts Rick Schlimback liet op aangeven van Milan Draijer het net bollen. Diezelfde Schlimback raakte ook nog eens de paal en hij schoof vrij voor de keeper naast, waar afgeven op Erik Jan Veerbeek wellicht een betere keuze was geweest. Voeg daar bij, dat ook Jens Bulle en Dion van der Laan riante mogelijkheden onbenut lieten en de 1-0 ruststand is snel verklaard. Helpman zette hier slechts een schot op de paal van Danny Dijkstra, Helpmans gevaarlijkste man, tegenover.

Valthermond minder dominant

Na de pauze kon de thuisploeg de dominantie van het eerste gedeelte niet vasthouden. De kansen werden schaarser, al moet ook gezegd worden dat de ploeg amper kansen weggeeft. Alleen Danny Dijkstra, weer hij, dook uit het niets op voor Noah Sahetapy, maar de doelman redde bekwaam. Daarvoor had Erik Jan Veerbeek pech dat Helpman goalie Youri van der Ploeg met een reflex zijn kopbal onder de lat wegtikte. Pas in de allerlaatste seconden besliste invaller Jordi van der Laan op aangeven van Jordy Weggemans het duel.

Al met al speelt Valthermond een prima seizoen. De ploeg van Kenny Koning is na elf wedstrijden nog steeds ongeslagen en kan dus volgende week de eerste periode binnen halen. Al moet dat dus wel gebeuren tegen de tot op heden grootste concurrent.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Helpman

Stand zondag 2e klasse L

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Valthermond112932-11
2. GVAV-Rapiditas112728-8
3. Rolder Boys112333-14
4. WKE '16122026-24
5. Annen101724-13
6. Helpman111623-22
7. ASVB101425-19
8. Stadskanaal111324-25
9. Peize111111-12
10. Veendam 1894111012-20
11. Gruno11710-36
12. FC Lewenborg11714-41
13. Nieuw Buinen11310-27

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond wint van SVBO

Valthermond startte het bekertoernooi met een zege op 1e klasser SVBO.

Spelten weer belangrijk voor winnend Borger

Borger lijkt momenteel in een flow te zitten en kent met drie overwinningen uit ...

Gasselternijveen wint met overtuiging in Balkbrug

Gasselternijveen had weinig moeite met Balkbrug en won met ruime cijfers.