Nieuw Buinen loopt in op concurrentie

Nieuw BuinenNieuw Buinen had afgelopen zondag weinig moeite met rode lantaarndrager Steenwijk en won met 3-0. De Buunders blijven hierdoor in het spoor van de top drie, waarvan Dieze West en SVBO punten verspeelden. Komend weekend wacht Bergum, dat SVBO twee punten af snoepte. Nieuw Buinen is dus gewaarschuwd!

Mooie schuiver
Robert Hamming keerde deze middag terug in de basis na een schorsing, maar door een nieuwe, onnodige gele kaart is de fanatieke middenvelder tegen Bergum wederom geschorst. Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde de thuisploeg het duel, ondanks dat de omstandigheden verre van ideaal waren. De gebroeders Hateboer waren al snel dichtbij de openingstreffer, maar beiden zagen keeper de Groot op miraculeuze wijze redding brengen. Na 24 minuten kwam de 17- jarige Wessel Koomans wel tot scoren. De jongeling, die zich dit seizoen steeds beter manifesteert, scoorde met het hoofd. Vlak voor rust bracht routinier Gert Lukens de stand op 2-0 met een mooie schuiver en daarmee leek de wedstrijd al gespeeld. Steenwijk kon geen vuist maken en mocht blij zijn dat het nog niet op een grote achterstand stond.

Onderkant lat
Ook na de rust was Buunermond heer en meester, maar doordat Steenwijk zich terugtrok waren de ruimtes om te voetballen erg klein. Dik tien minuten na rust leek Nieuw Buinen op 3-0 te komen, wederom via Koomans, maar scheidsrechter Rozendal keurde de treffer af wegens buitenspel. De 3-0 volgde uiteindelijk alsnog, nu via topscorer Koen Hatboer. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot via onderkant lat raak. Komend weekend reist Nieuw Buinen dus af naar Friesland, waar nummer twaalf Bergum de tegenstander is.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger boekt uitermate belangrijke zege op CSVC

Borger heeft uitstekende zaken gedaan met een 2-3 overwinning op CSVC. Zeker op basis ...

Goede gevoel SJS niet omgezet in resultaten

Iedere week zorgt een blik op de ranglijst voor grotere zorgen bij SJS. Inmiddels ...