Westerwolde boekt belangrijke overwinning op Zuidlaarderveen

WesterwoldeNa een serie van zes nederlagen op rij boekte Westerwolde zondagmiddag in en tegen Zuidlaarderveen een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Na negentig minuten, met bij vlagen aardig voetbal van de kant van Westerwolde, stond er een klinkende 4-0 zege op het scorebord.

Omhoog kijken
De doelpunten werden keurig verdeeld over de beide speelhelften en ook de makers daarvan verdeelden deze op een eerlijke manier. Zowel Martin Boer als Arjen Heidekamp namen in de eerste en tweede helft beide een doelpunt voor hun rekening. Hoewel de aansluiting met de middenmoot nog niet volledig is gerealiseerd, kan er toch weer met het nodige vertrouwen naar boven worden gekeken.

Stofzuiger Riks
Westerwolde begon op een krachtige, aanvallende wijze aan de wedstrijd tegen nummer laatst Zuidlaarderveen. Onder aanvoering van “stofzuiger” Frank Riks werd er steeds druk naar voren gezet, waardoor de defensie van de thuisploeg regelmatig in de problemen kwam en diverse corners moest weggeven. Tot resultaat leidde dit voorlopig echter niet. Totdat in de dertigste minuut spits Martin Boer door de jeugdige linkerflankspeler René van der Laan op een prima manier in de diepte werd bediend. Alleen voor de keeper van Zuidlaarderveen wist hij met een mooie boogbal de sluitpost het nakijken te geven.

Onreglementaire tackle
Vijf minuten daarna kende scheidsrechter Rozema een strafschop toe aan Westerwolde wegens een onreglementaire tackle op één van de Westerwolde-voorwaartsen binnen het strafschopgebied. Deze keer schoot aanvoerder Arjen Heidekamp van het team van trainer Loek Swarts wel raak: 0-2. Met deze ruststand togen beide teams richting de thee en de uiteraard daarbij horende tactische bespreking van beide trainers.

dscn9978

Kleine kunst
In de tweede helft ging Westerwolde op dezelfde voet verder. Uit een aanval uit het boekje over de rechtervleugel werd de bal door Bartel Geleijnse hard voor het doel van Zuidlaarderveen langs gespeeld. Bij de tweede paal stond Martin Boer totaal ongedekt en voor hem was het een kleine kunst de bal in het doel te tikken.

Geplaatst schot
In de 65e minuut, vijf minuten na de derde treffer van de vandaag in het wit gestoken Vlagtwedder formatie, mocht Arjen Heidekamp op ongeveer 25 meter van het doel een directe vrije trap nemen. Met een geplaatst schot verdween de bal in de voor hem rechterbovenhoek. De keeper van Zuidlaarderveen had hierbij waarschijnlijk even de gedachte dat de bal naast het doel zou gaan. Ondanks nog behoorlijk aandringen bleef het bij de vier doelpunten van Westerwolde. Zuidlaarderveen stelde hier niet veel tegenover, hetgeen misschien mag blijken uit het feit dat het team slechts één corner mocht nemen. Doelman Alex Otto kende deze middag dan ook geen al te grote problemen.

Gerust hart
Het door afwezigheid van spelers, schorsingen en vele blessures geplaagde Westerwolde kan na deze leuke voetbalmiddag dus weer met een gerust hart naar boven kijken. Na de al gememoreerde wedstrijden tegen respectievelijk Kwiek en BATO in het vooruitzicht tot de winterstop, moet er maar geprobeerd worden in de tweede seizoenshelft dusdanig veel punten te pakken het verblijf in de vierde klasse met een seizoen te verlengen. Met een vergelijkbare werklust als vanmiddag moet dat vast en zeker lukken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys wint ook van Valther Boys

Pekelder Boys won ook de laatste wedstrijd van het seizoen en kan met vertrouwen ...

TEVV wint van Annen en blijft koploper

Waar TEVV en Annen vorig seizoen nog alle zeilen moesten bijzetten om degradatie te ...