WVV wint op valreep van Onstwedder Boys en pakt periodetitel

WVV pakte de eerste periodetitel dankzij een overwinning op Onstwedder Boys, welke pas in de slotfase tot stand kwam.

WVV heeft zaterdag op de valreep tegen Onstwedder Boys de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Na een 3-1 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Winschoters, maar de Boys kwamen knap terug tot 3-3. Een late en benutte strafschop bracht uiteindelijk nog opluchting voor WVV, dat met de 4-3 overwinning de eerste periodetitel in de zaterdag 4e klasse D in de wacht wist te slepen. 

Het duel in Winschoten werd op kunstgras gespeeld in plaats van op gewoon gras. Dat was deze zaterdag niet perse in het voordeel van het meer opportunistisch spelende Onstwedder Boys. De thuisploeg had dan ook het betere van het spel en liet de bal makkelijker gaan. Het leverde ook de 1-0 voorsprong op van Marc Drenth. Toch kon WVV de goede beginfase niet vasthouden en werd het spelbeeld rommeliger. Desondanks sloegen de Winschoters op slag van rust nogmaals toe. Kaj Mulder zag spits Matthijs Mollema niet over het hoofd en de aanvaller ronde koeltjes af: 2-0.

Onstwedde toont veerkracht

Na de pauze kwam Onstwedde snel op 2-1 via Bert Jan Wilzing, na goed voorbereidend werk van Harm Visser. Het duel werd daarna wat onvriendelijker, waar met name ook de WVV ‘ers zich verbaal lieten gelden richting de leidsman. WVV kreeg kansen op de 3-1, maar Rein Koudstaal hield de thuisploeg in eerste instantie nog van scoren af. Desondanks werd de goalie toch kansloos gelaten na twintig minuten spelen in de tweede helft. Martijn Delger kon simpel binnen tikken uit een voorzet. Onstwedde toonde echter veerkracht en kwam knap terug in de wedstrijd. Wederom kwam Bert Jan Wilzing tot scoren en opnieuw was Visser de aangever. Tien minuten voor tijd kwam zelfs de gelijkmaker op het scorebord. Uit een corner kwam de bal terecht bij Arjen Velthuis, die zijn poging door Sem Nieuwenhuis zag worden aangeraakt en vervolgens in het doel plofte: 3-3.

Het leverde uiteindelijk geen punt op voor Onstwedde, dat in de slotminuten nog een strafschop tegen kreeg. Velthuis beging een overtreding binnen de lijnen en voor Mollema bleek het daarna een koud kunstje om de winnende 4-3 binnen te schieten. Gerko Scheper had daarna nog wel de mogelijk op de 4-4, maar vond de WVV-goalie op zijn weg. WVV heeft door de zege de eerste periodetitel in bezit, Onstwedde zag de achterstand oplopen tot zes punten.

Stand zaterdag 4e klasse D

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. WVV122842-19
2. SJS122529-17
3. HS '88112429-8
4. Onstwedder Boys122240-23
5. DKB112133-18
6. Borger112035-16
7. SVBO121926-24
8. SCN111626-29
9. Wildervank121631-28
10. SC Angelslo111016-35
11. Mussel11912-30
12. Tiendeveen12210-44
13. Nieuw-Balinge1227-45

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond loopt schade op bij Rolder Boys

Valthermond heeft nagelaten goede zaken te doen in de strijd om de titel in ...

Stadskanaal wint weinig verheffende Kanaalstreekderby van Valthermond

Zowel Stadskanaal als Valthermond konden het publiek niet echt boeien, Stadskanaal zegevierde uiteindelijk in ...

Westerwolde niet opgewassen tegen Veendam 1894

In een thuiswedstrijd tegen derdeklasser Veendam 1894 vond Westerwolde haar waterloo in het bekertoernooi. ...