Gieterveen onderuit tegen Muntendam

Gieterveen speelde een aardige partij tegen Muntendam, maar verloor wel.

Gebrek aan ervaring heeft Gieterveen afgelopen zondag de das om gedaan tegen derdeklasser Muntendam. Voetballend was de thuisploeg zeker niet de mindere, maar enkele persoonlijke fouten werden genadeloos afgestraft en dat zorgde ervoor dat Gieterveen strandde in de groepsfase van het bekertoernooi.

In de beginfase was Gieterveen misschien wel de bovenliggende partij. Ondanks dat Muntendam een klasse hoger speelde, had het moeite met het veldspel van de Gieterveners en had het makkelijk op een achterstand kunnen komen. De grootste kans was voor Bidjoy Ramcharan, maar zijn inzet kwam met veel effect op de paal terecht.

Opportunistisch

Na 18 minuten was het aan de andere zijde uit het niets wel raak. Balverlies op het middenveld leidde de tegenaanval van de Muntendammers in. Met één lange bal werd Patrick Vasse vrij voor Stefan Lugtenborg gezet en voor hem was het een koud kunstje om de score te openen.

Hierna kwam Muntendam wat beter in de wedstrijd, vooral door opportunistisch spel op de bonkige spits Hesselink. Zo ontstond 5 minuten voor rust ook de 0-2. Drent en Mulder gingen op een lange bal beide het duel met Hesselink aan, waarbij de spits alsnog het duel mocht winnen. Na het doorkoppen kwam de bal voor de voeten van Faber terecht en hij wist Lugtenborg tevens te passeren.

Gieterveen creëerde hier tussendoor ook wat mogelijkheden, maar net als eerder dit bekertoernooi was de eindpass vaak niet goed genoeg om er opgelegde kansen van te maken. Op slag van rust speelde Bakker zichzelf nog goed vrij, maar schoot hij daarop slap langs de goal van van Delden.

Geen aansluitingstreffer

In de tweede helft probeerde de thuisclub wat vroeger druk te zetten om kansen te forceren, maar gaf daarbij ook meer ruimte weg voor de vleugelspelers van de tegenstander. Van der Veen was in dit bedrijf het dichtste bij een aansluitingstreffer, maar zijn eerste schot ging ruim langs de goal en zijn penalty belandde hard op de onderkant van de lat.

Muntendam had in deze tijd ook nog twee goede kansen, maar een schot in de korte hoek werd gered door Lugtenborg en Faber schoot een verwerkte voorzet op de paal. Vlak na de gemiste penalty van van der Veen werd het uiteindelijk nog 0-3. Wederom was het een lange bal die precies tussen Lugtenborg en Drent inviel. Beide heren twijfelden over het wegwerken van de bal, waardoor Maikel Hut er met de bal vandoor ging. Voor een lege goal was het makkelijk om de eindstand op het scorebord te zetten.

Al met al kwam Gieterveen goed voor de dag tegen Muntendam, maar qua ervaring en het afstraffen van persoonlijke fouten hadden de groenhemden heel wat te leren van een ervaren derdeklasser als Muntendam.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal nadert koploper: wel puntverlies

SC Stadskanaal heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap ...

De Treffer ’16 in extremis naast Gasselternijveen

Het kelderduel tussen Gasselternijveen en De Treffer ’16 heeft geen winnaar opgeleverd. Gezien het ...

Pekelder Boys boekt eerste overwinning

Na twee nederlagen en twee gelijke spelen snakte Pekelder Boys naar een overwinning. Dat ...