Foto Kees Rustenhoven, het was niet heel best wat Valthermond en ASVB lieten zien, maar de koploper pakte wel weer drie punten.

Met veel pijn en moeite heeft Valthermond de zegereeks doorgezet. ASVB werd op sportpark De Meent met een 2-1 nederlaag terug naar Blijham gestuurd, maar makkelijk ging het niet voor de mannen van Kenny Koning.

Tijdens de heenwedstrijd in Blijham speelde Valthermond haar beste wedstrijd van het seizoen en werden De Witte Muizen op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Ook nu was de beginfase hoopvol. Met name over de rechterflank kwam Valthermond regelmatig dreigend door, maar ontbrak het aan nauwkeurigheid in de eindpass. De thuisclub had dan ook een strafschop nodig om de leiding te nemen. Jens Bulle werd onderuit getikt en Erik Jan Veerbeek velde het vonnis.

Opstootje en gele kaarten

Toen vond ASVB het welletjes en Jesper Bruins, zoon van Valthermond assistent-trainer Bert Bruins, stookte het vuurtje middels een forse overtreding op Rick Schlimback op. Een opstootje en gele kaarten voor Bruins en Dion van der Laan waren het gevolg. Gevolg was ook, dat Valthermond het spoor vanaf dat moment bijster was. Toen kort daarna ASVB door een benutte strafschop van Erwin Aukes (hands van Jesper de Graaf) ook nog eens langszij kwam was het met het goede voetbal gebeurd. Jorn Draijer had nog pech dat zijn kopbal op de lat belandde en Rick Schlimback slaagde er kort voor rust net niet in om een slim balletje van Erik Jan Veerbeek onder controle te krijgen.

Uit het niets op voorsprong

Ook de pauze bracht geen verbetering in het vertoonde spel. Beide teams grossierden in balverlies en de doelpogingen waren op de vingers van een hand te tellen. Uit het niets kwam de thuisploeg dan ook weer op voorsprong. Milan Draijer pikte een diepe bal van Mike Wilts op en verschalkte doelman Richard Zuidema met een fraai lobje. Hiermee was de koek eigenlijk ook wel op. ASVB was niet bij machte om de Mondkers echt pijn te doen en Valthermond ontbeerde de vorm om verder uit te lopen. Pluspunt van dit duel is, dat de ploeg als het niet loopt, in iedere geval een enorme hoop energie in een wedstrijd stopt en daardoor lastig te verslaan is.

Trainer Kenny Koning was na afloop ook snel klaar met zijn analyse: “ Ik ben eigenlijk alleen over de eerste twintig minuten tevreden. Na het opstootje was het gebeurd. Toen ik zag dat zelfs Alwin Braakman met balverlies begon wist ik al dat het voetballend gebeurd was.”

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – ASVB

 

Stand zondag 2e klasse L

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Valthermond133536-13
2. GVAV-Rapiditas133032-10
3. Rolder Boys132735-15
4. WKE '16132331-24
5. Annen131926-19
6. Stadskanaal131631-29
7. Helpman131623-27
8. ASVB121526-21
9. Peize131414-15
10. Veendam 1894131313-25
11. FC Lewenborg121016-41
12. Gruno11710-36
13. Nieuw-Buinen12310-28
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Geslaagde rentree voor Gieterveen

Gieterveen is goed begonnen aan haar avontuur in de vierde klasse. Zuidlaarderveen werd in ...

SETA wint in eerste oefenwedstrijd met ruime cijfers van Buinerveen

SETA won de confrontatie met Buinerveen met ruime cijfers en pakte daarmee de eerste ...