SV Borger afgetroefd door fysiek sterk DKB ’44

Borger werd fysiek afgetroefd door DKB ’44 en leed een terechte nederlaag. Komende woensdag kan men zich weer revancheren tegen HS ’88.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger werd zaterdag afgetroefd door het fysiek sterkere DKB ’44.

‘De kerels tegen de jochies’, zo kan de wedstrijd tussen DKB’44 en SV Borger het best getypeerd worden. Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg uit De Krim afgelopen zaterdag de baas. De mannen van Jan-Otto Benjamins walsten tachtig minuten lang over de jongens van Arne Joling heen. Slechts in de eerste tien minuten na rust beet Borger van zich af. Voor de rest waren de groenhemden de onderliggende partij. Kijkend naar de kansenverhouding mochten de gasten uiteindelijk niet eens klagen over de 4-1 eindstand, de nederlaag had een stuk groter kunnen zijn.

Ontbrekende mannetjesputters

De wedstrijd in Borger eerder dit seizoen was in een gelijkspel geëindigd, waarbij de thuisploeg van destijds het gevoel had dat er meer in had gezeten. Vooraf waren de Borgernaren dus nog vol vertrouwen. Voetballend gezien moest deze tegenstander te pakken zijn. ‘Niet in de duels komen’, was wel een dingetje. Allereerst omdat daar de kracht van DKB zou liggen en ten tweede omdat juist de mannetjesputters van Borger (Tim Edens en de broers Christiaan en Wiljan Vos) op het appèl ontbraken.

Duels

Het dingetje bleek achteraf gezien een ding te zijn! De thuisploeg was heer en meester. Het gooide vanaf minuut één de beuk erin en Borger was veel te slordig aan de bal om daar voetballend iets tegenin te brengen. Sterker nog, het bracht vooral zichzelf meermaals in de problemen door gekloot in de opbouw. Zo kwam men dus juist wél in de duels. DKB profiteerde dankbaar en verscheen meerdere keren voor het doel van Edwin Haandrikman. Drie keer leidde dit in de eerste helft tot een doelpunt. Het hadden er veel meer kunnen zijn. Twee keer was Igor Tangenberg de doelpuntenmaker en de derde op slag van rust werd door Berny Renker binnengeschoten. Zette Borger er nog iets tegenover? Nou bitter weinig, maar toch had het met wat meer precisie en geluk ook wel drie keer kunnen scoren. Waarbij de grootste mogelijkheden voor Levi v/d Span en Luuk Kenter waren. Ze misten en op de 3-0 ruststand viel verder helemaal niets af te dingen.

Controle bij DKB

Een minuut na rust bracht Hendrik Gustin de hoop in de groen-witte harten toch nog enigszins terug. In de kluts belandde de bal bij de man die vorige week nog vier keer doel trof. Ook nu faalde hij niet en schoot hij de 3-1 binnen. In de minuten die volgden leek de wedstrijd toch enigszins te kantelen. Voor het eerst was het Borger dat tot offensieve daden kwam, al leidde dit niet tot grote mogelijkheden. Na tien minuten was de storm ook alweer gaan liggen. DKB was weliswaar niet meer zo dominant als in het eerste bedrijf, maar het had wel weer de volledige controle. In de 70e minuut gooide Berny Renker de wedstrijd met de 4-1 definitief op slot. Een minuut later werd de ellende voor de gasten nog groter toen Benjamin Mazeau met rood werd bestraft na natrappen. Hij schrok er zelf misschien nog wel het meest van, maar de veldverwijzing was terecht. In de resterende minuten kwam Borger nog enkele keren goed weg en werd het zelf nog één keer gevaarlijk via invaller Bob Westerdijk. Het bleef echter bij 4-1.

Nachtkaars voorkomen

Zo blijft DKB in de race voor het kampioenschap en moet Borger razendsnel de wonden likken. A.s. woensdag wacht HS’88 alweer, ook een titelkandidaat. En vervolgens komt op zaterdag koploper WVV op bezoek. Twee keer winst is meer welkom dan ooit, anders kan het seizoen weleens ruim voor de eindstreep als een nachtkaars uitgaan.

Foto’s Alle Oldenbeuving: DKB – Borger