Valthermond kende een heel ongelukkige middag tegen Veendam en lijkt uitgeschakeld voor het kampioenschap.

Foto Kees Rustenhoven, discutabel moment in de wedstrijd waarbij Valthermond-speler Jorn Draijer een vermeende overtreding gemaakt zou hebben en er daardoor opnieuw een doelpunt van Valthermond werd afgekeurd.

Het zit Valthermond de laatste weken bepaald niet mee. Werden er vorige week tegen Stadskanaal punten gemorst door een eigen goal en een, zo bleek achteraf, onterecht gegeven strafschop. Tegen Veendam kon het allemaal nog een graadje erger. Drie afgekeurde treffers, een gemiste strafschop en een eigen goal in blessuretijd zorgen voor behoorlijk wat chagrijn in het Valthermond-kamp.

Vol ongeloof dropen de Valthermond supporters af. Werkelijk 85 van de 90  gespeelde minuten speelde zich af op de Veendammer helft en de geel-zwarten verschenen welgeteld twee keer voor het domein van Valthermond goalie Noah Sahetapy, waar de bezoekers na tien minuten spelen al twee afgekeurde treffers konden noteren. Zowel Milan Draijer als Jesper de Graaf zag zijn treffer wegens buitenspel afgekeurd worden. Het moet gezegd, na deze twee momenten creëerde ook Valthermond voor de pauze niet veel meer.

Nog een doelpunt afgekeurd

Na de thee regen de kansen zich echter aaneen. Treffer nummer drie vond ook al geen genade in de ogen van arbiter Wolthof. Jeremy van Dijk passeerde met een achterwaartse kopbal zijn eigen doelman, maar Wolthof zag als een van de weinigen een duwfout van Jorn Draijer. Vervolgens hield doelman Thijs Graver Milan Draijer van scoren af en zag Jesper de Graaf zijn lobje over de goal gaan. Ook Milan Draijer mikte nog twee keer te hoog. Voor Veendam verscheen Jeffry Green na een slippertje van Tom Meijers alleen voor Sahetapy, maar de spits mikte naast.

Gemiste strafschop

De grootste kans voor de bezoekers kwam zo’n tien minuten voor het einde. Rick Schlimback werd bij een vrije trap onderuit geduwd en Wolthof wees naar de stip. Vaste strafschopnemer Erik Jan Veerbeek stond wegens een blessure niet op het wedstrijdformulier en dus nam aanvoerder Alwin Braakman deze taak op zich. Dat het nemen van een strafschop toch een kunstje op zich is bleek al snel. Graver plukte de matig ingeschoten “pingel” eenvoudig uit de hoek.

In blessuretijd stond de wereld vervolgens ineens helemaal op zijn kop toen Lars Eding een voorzet pardoes achter zijn eigen doelman kopte, Veendam daarmee drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie schenkend.

Valthermond kan zich dus gaan voorbereiden op de nacompetitie. Na het puntverlies tegen Stadskanaal en de nederlaag tegen Veendam is de ploeg zo goed als uitgeschakeld voor het kampioenschap. Zaak is wel dat de ploeg een prima seizoen niet als een nachtkaars uit laat gaan. Daarmee zouden de spelers zichzelf en hun trouwe aanhang tekort doen.

Foto’s Kees Rustenhoven: Veendam 1894 – Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen heeft geen kind aan Wedde

Gieterveen beleefde een makkelijke middag tegen Wedde, maar vergat een hoge uitslag neer te ...

Onstwedder Boys houdt stand tegen Loppersum

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen koploper ...

Borger geeft overwinning weg en kan titel vergeten

Mocht Borger nog titelaspiraties hebben dan moest het afgelopen zaterdag winnen van middenmoter SVBO. ...