Westerwolde verliest nipt van titelkandidaat HOC

Westerwolde was niet opgewassen tegen HOC, dat boekte een nipte overwinning en blijft in de race voor de titel.

Foto Rianne van der Laan, HOC-aanvoerder Gertjan Spijker was belangrijk voor zijn ploeg en scoorde een van de twee treffers.

Op voorhand was het al duidelijk dat Westerwolde zondagmiddag 27 maart een zware dobber zou hebben aan de Hunso Oring Combinatie (HOC) uit Exloo/Odoorn. Nog net niet kon er worden gesproken van “angstgegner”, maar gelet op de resultaten uit vorige ontmoetingen en de stand op de ranglijst in de nu lopende competitie, zou het best een moeilijke wedstrijd kunnen worden voor de Vlagtwedder-formatie. En dat werd eigenlijk van meet af aan bewaarheid. Met name in het eerste bedrijf liepen de mannen van trainer Richard Streuding zowel qua spel als scoreverloop achter de feiten aan. In dit deel van de wedstrijd legden de gasten dan ook de basis voor een uiteindelijk toch nog nipte 2–1 overwinning en blijven daarmee in het spoor van koploper Musselkanaal. Westerwolde daarentegen bleef op de vijfde plaats staan.

Hoewel de eerste grote kans in de wedstrijd voor Joan Solano namens Westerwolde was, kwam HOC al in de 17e minuut op voorsprong. Een te korte uittrap van doelman Rudie Bergman van Westerwolde werd door een HOC-middenvelder onderschept. Deze speelde direct de geheel vrijstaande Frank Fokke in, die kort daarvoor al de eerste gele kaart van de wedstrijd had gekregen wegen commentaar op de leiding. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de HOC-aanvaller de bal met een semi-lob prima binnen: 0–1. Een paar minuten later kon de ook eveneens geheel vrijstaande Gertjan Spijker bij de tweede paal vanuit een corner vanaf links koppend de voorsprong van HOC naar 0–2 tillen. In feite zat de ploeg van trainer Bas Nibbelke hiermee al op rozen, te meer daar Westerwolde er in deze helft van de wedstrijd weinig tegenoverstelde.

Herboren Westerwolde

In de tweede helft een enigszins herboren Westerwolde. Met iets meer strijdlust dan in de eerste helft het geval was, werd het doel van HOC gezocht, hetgeen in de 54e minuut al succes had. Een hoge dieptebal werd door doelman Ritsema van HOC na een stuit verkeerd ingeschat, waardoor hij onder de bal doorging. Voor René v.d. Laan was het daarna een koud kunstje zijn al weer twaalfde competitietreffer binnen te schieten: 1–2. Ondanks verwoede pogingen kwamen de rood-witten niet verder dan deze aansluitingstreffer. HOC hield de wedstrijd goed onder controle en creëerde zelf, evenals de thuisploeg, ook nog een aantal reële scoringskansen. Meest in het oog springend was hierbij een afgekeurde goal van de gasten na terugkomen uit buitenspel door een HOC-aanvaller.

Rode kaarten

Jammer was het dat de wedstrijd toch nog op een onvriendelijke manier werd afgesloten. Na een zware overtreding van Peter Fokke op invaller Elroy v.d. West meende Westerwolde-verdediger Mark Geukes voor eigen rechter te spelen door Fokke middels een behoorlijke duw erop te attenderen dat dergelijke overtredingen niet op een voetbalveld thuis horen. Zowel Fokke als Geukes konden met een rode kaart vroegtijdig de douche opzoeken. Ook viel trainer Nibbelke nog een gele kaart ten deel, voorgeschoteld door de bij vlagen enigszins lankmoedig optredende scheidsrechter Langenberg wegens commentaar op de leiding. Echter, de zege van HOC kwam niet meer in gevaar en daardoor blijft de strijd om het kampioenschap in de derde klasse C voorlopig nog open en spannend.

Foto’s Rianne van der Laan: Westerwolde – HOC

Stand zondag 3e klasse C

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Musselkanaal133447-10
2. HOC143343-14
3. Twedo142935-16
4. Sellingen132327-15
5. Westerwolde132225-25
6. FC Ter Apel '96142028-25
7. SVV '04141924-20
8. SC Erica131415-19
9. Gieten121330-26
10. CEC141112-34
11. Weerdinge111013-26
12. SPW12917-29
13. Bellingwolde1317-64

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde heeft de titel voor het grijpen

Drie punten. Dat is hetgeen Westerwolde en de vierde klasse van elkaar verwijderd zijn. ...

Alteveer ten onder tegen Bellingwolde

Alteveer beleefde gistermiddag een valse start in de vierde klasse C. Op bezoek bij ...

Sellingen trakteert koploper Wedde op puntverlies

De wedstrijd tussen Sellingen en Wedde heeft geen winnaar opgeleverd. Wedde, dat in een ...