Titan wint topper van Schoonebeek

Titan won de topper van Schoonebeek en lijkt op de titel af te stevenen in de zondag vierde klasse D.

Foto Alisha Zwak-Kolmer, Titan viert de 0-2 van Harm Jan Moesker.

De wedstrijd begon twintig minuten later dan gepland vanwege een vuurwerkincident. Hierbij is een Titan-supporter gewond geraakt en meegenomen naar het ziekenhuis. Namens Titan wensen wij het slachtoffer nogmaals heel veel sterkte. Twintig minuten later dan dat oorspronkelijk de bedoeling was trapten Schoonebeek en Titan dan toch de topper in de 4e klasse D af. Het nog ongeslagen Schoonebeek kon bij een overwinning de koppositie van de rood-witten overnemen. Zover kwam het niet voor de ploeg van Jorden Abel. De rood-witten boekte een 0-2 zege en zetten daarmee Schoonebeek op vijf punten achterstand. 

Goed bezochte topper

Onder toeziend oog van zo’n 600 toeschouwers begon Titan goed aan de wedstrijd. Vroeg in de wedstrijd kregen de bezoekers de eerste kans van de wedstrijd, maar Mick Hendriks schoot over. Niet veel later was diezelfde Mick Hendriks wel succesvol. Een scherp aangesneden vrije trap van Rick Hendriks werd verkeerd ingeschat door doelman Martin Berens en daar profiteerde Mick Hendriks optimaal van: 0-1. Titan leek heel snel de score te verdubbelen via Rick Hendriks, maar volgens de grensrechter stond hij buitenspel. Schoonebeek daarentegen creëerde weinig, maar toch moest doelman Poede katachtig redding brengen op een pegel van Leon Steffens. Aan de andere kant ging de bal na ruim een half uur spelen op de stip. Een voorzet van Mick Hendriks werd door Klaas Anne Postmus weer voor het doel gekopt, maar hij kopte tegen de hand van Schoonebeek-aanvoerder Jan Willem Wubkes. Scheidsrechter Wenting, die de wedstrijd prima leidde, kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Harm Jan Moesker wist wel raad met de strafschop en verdubbelde de marge: 0-2.

Titan verdedigd voorsprong

In de tweede helft verdedigde Titan de voorsprong en moest Schoonebeek het initiatief nemen, maar kwam het moeilijk tot kansen. Twintig minuten voor tijd was het Niek Huser die een hoge bal in één keer uit de luchte plukte, maar doelman Poede bracht wederom redding. Poede moest even later ook handelend optreden bij een voorzet van Leon Heegen. Titan daarentegen had de wedstrijd ook helemaal in het slot kunnen gooien. Invaller Jos Smidt onderschepte de bal op de rand van de zestien en dwong doelman Berens tot een uiterste krachtinspanning. Ook Moesker kreeg nog eens kans na een voorzet van Patrick Luiten, maar hij kopte net over. Schoonebeek perste er nog een slotoffensief, maar de Titan-defensie stond goed deze middag en hield de rijen gesloten. Titan bracht Schoonebeek hiermee de eerste nederlaag van het seizoen toe en doet daarmee uitstekende zaken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Danny Kolpt helpt GKC langs JVV

JVV heeft op het eigen sportpark een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om GKC pijn ...

SC Stadskanaal snakt naar tegenstand

Voor SC Stadskanaal ontbreekt het in deze voetbaljaargang aan uitdaging. Wekelijks is de ploeg van ...

Broodnodige punten voor Mussel

Om uitzicht te houden op de nacompetitie, moest SV Mussel thuis winnen van Erica’86. ...