Strijdend Borger met 3-0 te sterk voor CSVC

Borger was met 3-0 te sterk voor CSVC en pakte weer de koppositie.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger was zaterdagmiddag met 3-0 te sterk voor CSVC en is weer koploper.

Na de smadelijke nederlaag een week eerder tegen hekkensluiter Mussel moesten de mannen van Borger afgelopen zaterdag op zoek naar eerherstel. Op bezoek bij CSVC in Coevorden moest in elk geval strijd geleverd worden. Want dat was waar het tegen de rode lantaarndrager aan ontbrak. De boodschap van trainer Arne Joling in de tussenliggende week is kennelijk overgekomen. Het veldspel was niet eens heel denderend, maar er werd nu wel geknokt voor elke centimeter. Met dat als basis werd het surplus aan kwaliteit ten opzichte van de Coevordenaren ogenschijnlijk relatief eenvoudig ook in doelpunten uitgedrukt.

Biljartlaken

Op papier was het een thuiswedstrijd voor de Borgernaren. Eerder in het seizoen was het uitduel echter op verzoek van de tegenstander in Borger gespeeld, dus nu werd er gespeeld op sportpark Klinkenvlier in Coevorden. Een accommodatie waar een ieder die zich bezighoudt met het onderhoud van de velden in de gemeente Borger-Odoorn weleens een bezoekje mag brengen. In Coevorden ligt er midden maart gewoon een biljartlaken. Het kan dus wél! Complimenten aan de grasmeesters aldaar.

Borger leidt bij rust

Beide ploegen wilden verzorgd voetballen, zo bleek al vanaf de aftrap. Borger had het overwicht.Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van CSVC. Echt grote kansen leverde het in de eerste twintig minuten nog niet op. De eerste grote kans was voor Hendrik Gustin. De topscorer van de groenhemden mikte echter te hoog nadat een corner voor zijn voeten neerplofte. Een paar minuten later nam Dylan Berghuis iets te veel tijd toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangeleverd van CSVC-doelman Rogier Assen. Het leder werd op het moment van uithalen van zijn voet geplukt. In de drieëndertigste minuut was het de beurt aan CSVC. Wesley Schutten stuitte in een één op één met Mark Wolters op de ervaren keeper van Borger.  Feitelijk was het in de hele wedstrijd de enige écht uitgespeelde kans voor de gelegenheidsthuisploeg. Kort voor rust maakte Dylan Berghuis namens Borger de 1-0. De voorzet kwam van zijn aanvalsmaatje Gijs Roda.

Aanjagers Jakobs en Vos

Nadat eerder Floris Hiddink al geblesseerd was uitgevallen bleven topscorers Hendrik Gustin en Dylan Berghuis met een kwetsuur in de kleedkamer achter. Met name Gustin lijkt enige tijd uitgeschakeld te zijn. Het was dus even zoeken voor de groenwitten in de eerste tien minuten na de thee. CSVC verscheen nu wat vaker diep op de helft van Borger. Wolters moest zich nog één keer strekken toen een afstandsschot bijna over hem heen leek te zeilen. De vingertoppen waren genoeg om het leder over de lat te tillen. Bij de daaropvolgende hoekschop werd het nog even hachelijk, maar daarna nam Borger het initiatief weer over. Onder aanvoering van de routiniers Gert Jakobs en invaller Christiaan Vos bleef men de tegenstander over het hele veld opjagen. Toen de hagel was verdwenen en de lucht blauw werd, begon voor de groenwitten ook figuurlijk de zon te schijnen. De 2-0, een prachtige kopbal van Tim Speelman op aangeven van Jakobs, was een beloning voor het harde werken. Een dik kwartier voor tijd werd het zelfs nog mooier voor de inwoners van de Hunebedhoofdstad. Ronald Venema schoof binnen na knap voorbereidend werk van Vos.  In het laatste kwartier kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Eindstand: 3-0.

Periodewinst?

Een belangrijke driepunter voor Borger en het enige juiste antwoord op de blamage een week eerder. De waarde van de overwinning werd nog vergroot doordat concurrent FC Assen onderuit bleek te zijn gegaan in de derby tegen LEO uit Loon. Borger mag zich nu weer koploper noemen! Volgende week wacht de inhaalwedstrijd thuis  tegen Wildervank. Een stuntploeg, zo heeft de bekercompetitie uitgewezen. Bij winst sleept Borger de tweede periode binnen. Maar men zal bij de les moeten zijn. Met dezelfde instelling als afgelopen zaterdag kunnen ze ook dit varkentje wassen. Iedere vorm van onderschatting zal echter genadeloos afgestraft worden. Ook dat heeft het verleden in deze competitie wel uitgewezen.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – CSVC

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC krijgt te weinig tegen GKC

EEC heeft zichzelf tekort gedaan in de laatste thuiswedstrijd tegen GKC.  Op sportpark de ...

Overzicht zaterdag 5e klasse F: SETA haalt uit, topper tussen Scheemda en NWVV in evenwicht

SETA haalde flink uit tegen Harkstede en zag concurrenten Scheemda en NWVV gelijkspelen. Bargeres ...

Fotoverslag: GKC verslaat ook Buinen

Na een weinig inspirerende eerste helft was het verhaal voor Buinen bekend: met een ...