Titan boekte opnieuw een overwinning en heeft promotie naar de derde klasse in het zicht.

Foto Alisha Zwake-Kollmer, Titan lijkt hard op weg naar de titel na een nieuwe overwinning.

Titan speelde zondag de vierde uitwedstrijd op een rij. Ditmaal was DVC’59, de oude club van trainer Martin Koppenol, de tegenstander. DVC’59 kan de punten goed gebruiken om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Titan daarentegen mag geen misstap maken om de koppositie te behouden. Titan was ook duidelijk de betere ploeg, maar wist dat pas in de tweede helft uit te drukken in de score. Middels een 1-1 ruststand boekten de rood-witten een 1-3 zege in Nieuw Dordrecht.

Titan was vanaf het begin de bovenliggende partij en had veelvuldig de bal. De gasten creëerden meerdere kansen om een vroege voorsprong te pakken, maar DVC’59 doelman Rob Jeuring wist redding te brengen op een kopbal van Harm Jan Moesker en een schot van Jos Smidt.

Gelijke stand bij rust

Na ruim een half uur spelen kwamen de gasten alsnog op voorsprong. Een steekpass van Moesker bracht Jos Smidt in een 1 tegen 1 situatie en hij passeerde zijn tegenstander en schoot vervolgens hard raak: 0-1. Vlak na deze openingstreffer wist DVC’59 de score alweer gelijk te trekken. Een afgeslagen vrije trap werd door aanvoerder Nick Minck opnieuw ingebracht en door Jeffrey Minck via de onderkant van de lat tegen de touwen gekopt: 1-1. Titan kreeg nog de kans om met een voorsprong de rust in te gaan, maar Tom Rengers schoot rakelings voorlangs.

Moesker maakt het verschil

Na de rust kwam Julian Bruining binnen de lijnen voor Tom Rengers. Titan ging op zoek naar een nieuwe voorsprong en deze kwam er dan ook redelijk snel. Na goed doorzetten aan de rechterkant van Klaas Anne Postmus kwam de bal bij Jos Smidt. Hij bediende Moesker met een voorzet op maat en de spits kopte de bal tegen de touwen: 1-2. Kort na dit doelpunt kreeg Titan via invaller Bruining de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. De opkomende Rick Hendriks bediende Bruining, maar hij schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. DVC’59 kreeg nog een kans vanuit een vrije trap van ruim twintig meter, maar het schot van Aron Arends werd door doelman Poede gepareerd. Uiteindelijk maakte Moesker aan alle spanning een einde voor het, wederom in grote getalen, meegereisde Titan publiek. Hij verdiende vlak voor het einde zelf de strafschop en schoot deze onverbiddelijk binnen: 1-3. Titan deed met de overwinning wat het moest doen en maakte geen fout. DVC’59 moet de komende wedstrijden aan de bak, te beginnen aankomende zondag tegen Buinen. Titan speelt dan eindelijk weer eens thuis. Sleen is dan de tegenstander.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jeffrey Spelten schiet Borger naar overwinning

Even leek het erop dat Borger op exact dezelfde wijze als vorige week tegen ...

Droomstart helpt Gasselternijveen langs Zandpol

Gasselternijveen is 2017 gestart met een belangrijke 2-0 overwinning op Zandpol. Deze uitslag stond na ...