Valthermond morst dure punten tegen Stadskanaal

Valthermond leed duur puntverlies in de strijd om de titel. Voor de Knoalsters was het een welkom punt met het oog op ontlopen van de nacompetitie.

Foto Stoffer Bakker, het strafschopmoment, Sten Vos wordt onderuit gehaald door Jesper de Graaf waarna de bal op de stip gaat.

Valthermond is er niet in geslaagd om te profiteren van het puntverlies wat GVAV leed tegen Rolder Boys. In eigen huis werd er in de derby tegen Stadskanaal met 2-2 gelijk gespeeld. Een uitslag die in het Knoalster-kamp met gejuich werd begroet, waar hij bij de Mondkers juist voor de nodige chagrijn zorgde.

Supporter en sponsor Henk Nijmeijer van Stadskanaal was na afloop van mening dat Stadskanaal op zijn “Valthermonds” een punt had gepakt. Hij bedoelde daar mee dat zijn ploeg hard had gewerkt en voor iedere  meter knokte. Die analyse klopte. Hij had er echter ook meteen aan toe kunnen voegen dat Valthermonds op z’n “Stadskanaals” twee punten had verspeeld. Teveel bezig met randzaken en daardoor vooral in het laatste half uur van de wedstrijd vergeten te voetballen.

Aanval uit het boekje

In de openingsfase leek er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Valthermond was voetballend duidelijk de betere ploeg en kwam dan ook volkomen verdiend op voorsprong via een treffer die zo in het handboek voor trainers kan. Na een aanval over veel schijven bereikte Jesper de Graaf uiteindelijk de vrijstaande Erik Jan Veerbeek die koeltjes afrondde. Niet veel later stond er echter een 1-1 score op het bord en deze treffer viel in de categorie “Comedy Ceepers.” Een voorzet van Sten Vos leek een makkelijke prooi voor Dion van der Laan en Tom Meijers, maar blijkbaar schrokken beide Mondker-verdedigers zo van elkaars aanwezigheid dat Meijers het leer pardoes achter de kansloze Sahetapy deponeerde. Hierna waaide een voorzet van Rick Schlimback bijna pardoes in de goal, maar had Royce Geerlings het geluk aan zijn zijde. Tot twee keer toe stuiterde de bal op de deklat.

Penalty Stadskanaal

Na de pauze in eerste instantie hetzelfde spelbeeld en opnieuw nam Valthermond een voorsprong. Dion van der Laan leek zich vast te lopen op Kevin Nijmeijer, maar de rechtsback kwam toch tot een voorzet, die door Jorn Draijer in een keer achter Geerlings werd getikt. Wederom een prima goal. Vervolgens had de thuisploeg alle geluk van de wereld dat Tom Meijers nu een inzet op de paal zag belanden in een poging om een voorzet van Sten Vos te onderscheppen. Nadat Jorn Draijer vanuit kansrijke positie nog eens over schoot kwam Stadskanaal weer op gelijke hoogte. Jesper de Graaf liet zich door Sten Vos verrassen die wel geloof had in een verre pass van Kevin Nijmeijer. Ietwat ongelukkig liep De Graaf vervolgens Vos onderuit en scheidsrechter Beijert kon niet anders dan naar de stip wijzen. Vos zelf beslechtte het vonnis.

Hierna werd de wedstrijd eigenlijk met de minuut vervelender. Stadskanaal haalde alles uit de kast om het punt over de streep te trekken, wat weer leidde tot irritaties bij de thuisploeg, niet beseffend dat dit juist koren op de Knoalster-molen was. Toen een overtreding in de 90e minuut van invaller Lorenzo Kapel op Erik Jan Veerbeek weer in een opstootje uitmondde vond Beijert het mooi geweest en floot hij voor het einde.

Foto’s Stoffer Bakker: Valthermond – Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde op overtuigende wijze langs FC Ter Apel ’96

Westerwolde rekende op overtuigende wijze af met FC Ter Apel '96 en blijft bovenin ...

Gasselternijveen en Westerwolde strijdend naar remise

Gasselternijveen en Westerwolde moesten beiden genoegen nemen met een punt.

Westerwolde haalt punt op in Heiligerlee

In een meer spannende dan goede 'Slag bij Heiligerlee' heeft Westerwolde één punt bij ...