Overzicht zaterdag 5e klasse F: Dure nederlaag SETA, Scheemda en NWVV profiteren

SETA leed duur puntverlies, Scheemda en NWVV profiteerden optimaal.

Harkstede – SETA: 4-2

SETA beging zaterdag een pijnlijke uitglijder bij het laag geklasseerde Harkstede. De koploper van 5F, die bezig was aan een indrukwekkende reek, ging met 4-2 onderuit. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong, waarna Dylan de Wit voor de gelijkmaker tekende. Dat was tevens de ruststand, waarna Harkstede opnieuw de leiding nam. SETA maakte snel gelijk, maar moest in de slotfase toch nog twee doelpunten incasseren van Bas Bentem en Milan Greving wat leidde tot een verrassende 4-2 nederlaag.

SC Scheemda – BATO: 4-1

SC Scheemda profiteerde optimaal van het puntverlies van SETA door de derby tegen BATO met 4-1 te winnen. Grote man aan de kant van Scheemda was Danny Blaauw, die met een hattrick een groot aandeel had in de zege op de Winschoters. Bob Kellendonk maakte de andere treffer voor Scheemda, dat qua verliespunten er nu het beste voor staat in 5F.

VVS Oostwold – NWVV: 1-3

Ook NWVV is nog niet helemaal kansloos voor de titel, al zal het wel de komende weken afhankelijk zijn van de resultaten van Scheemda en SETA. Op bezoek bij VVS werd een belangrijke overwinning geboekt, mede dankzij twee doelpunten van goaltjesdief Roy Super. Sven Heikens produceerde in de tweede helft nog wel de aansluitingstreffer, maar Peter van Elten maakte aan alle onzekerheid een einde: 1-3.

Erica ’86 – Bargeres: 1-4

Bargeres profiteerde van de nederlaag van VVS en heeft nog altijd zicht op een plek in de nacompetitie. De Emmenaren kenden weinig moeite met de hekkensluiter en wonnen met 1-4. Marciano Hummel, Jelmer ten Cate, Gilles Kalter en Coen Tent scoorden voor Bargeres.

Meeden – Damacota: 4-3

Het duel tussen Meeden en Damacota was vermakelijk te noemen. Beide ploegen schotelden het publiek een open wedstrijd voor waarin de nodige doelpunten vielen. Meeden nam de leiding via Dennis Nagel en Joost Kamphuis, waarna Rodney Meijer nog wat terugdeed voor rust. Na de pauze leek Meeden in veilige haven met de 3-1 van Patrick Hoving, maar via Wylan Molema en Martin Pinkster kwam Damacota knap terug. Jesse Bleeker bezorgde Meeden in de slotminuten echter alsnog de winst.

ZNC – Muntendam: 4-2

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond schiet in zijn eigen voet met dure nederlaag tegen Zuidwolde

Een hele dure nederlaag voor Valthermond, dat een hele goede slag had kunnen slaan.

FC Ter Apel ’96 verstevigt tweede plaats

FC Ter Apel ´96 verstevigende afgelopen zondag haar tweede plaats achter koploper SC Stadskanaal, ...