Terechte overwinning Gieterveen op SPW

G-SPWLang leek het er op dat Gieterveen zichzelf opnieuw niet zou belonen in een wedstrijd tegen een hoger geklasseerde ploeg. In de tweede helft wist Gieterveen het overwicht echter ook in doelpunten uit te drukken. Hierdoor wisten de groenhemden de derby tegen SPW te winnen. Voor SPW een dure nederlaag, want in de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse E kan iedere misstap de fatale zijn. 

Slecht veld
Eerlijk is eerlijk: Gieterveen speelde niet zo sterk als vorige week tegen BNC. Het tempo lag iets lager en er werd zo nu en dan wat slordig gespeeld. Dit kwam mede doordat SPW een veel fellere ploeg bleek als BNC en het veld enig goed veldspel onmogelijk maakte. SPW leek van dit laatste weinig last te hebben doordat zij de bal liever door de lucht zagen gaan dan over het gras. Doordat de Gieterveense verdediging de laatste weken erg goed staat, kon SPW niet in de wedstrijd komen en was het Gieterveen wat de overhand had. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Weerts kwam goed door op snelheid, zijn voorzet werd echter net over getikt door de andere vleugelspits Drent. Niet veel later was het weer Gieterveen wat gevaarlijk was, een volley van Jorg Post belandde op de paal.

Belonen
Ondanks dat het tempo met vlagen te laag was, kwamen de vleugelspelers een aantal keer gevaarlijk door. Elke keer kon de bal net niet worden ingewerkt door de inkomende aanvallers. De grootste kans in de eerste helft was wederom voor Post. Een ingooi vanaf de linkerkant stuiterde dwars door de verdediging en Post hoefde eigenlijk alleen maar in te schieten. Omdat hij halverwege zijn sprint werd geraakt, twijfelde hij of hij moest gaan liggen of door moest lopen. Hierdoor kon hij net niet meer bij de bal en kon de keeper terugkeren op zijn positie. Post verschalkte de keeper eveneens, maar de bal werd nu van de lijn gehaald. De ruststand was 0-0 en het thuispubliek begon al te denken aan een week eerder, toen Gieterveen haar overwicht niet beloonde met drie punten.

Openingsgoal
De tweede helft verliep vrijwel hetzelfde als de eerste. Gieterveen had het betere veldspel, waar SPW puur op de lange bal speelde. Stefan van der Veen kreeg een aantal kansen op de openingsgoal. Toen hij alleen op de keeper afliep besloot hij om de bal af te leggen op spits Bitter. Lang verhaal kort: geen goede bal, achterbal. Kort daarna kon de keeper redding brengen op een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, waarna de rebound ook niet tot score gepromoveerd kon worden. Na ongeveer een uur spelen was het eindelijk Gieterveen dat de score opende. Invaller Jeroen Thijs gaf een scherpe pass op Jerremy Weerts, die met zijn snelheid net eerder bij de bal was dan de keeper. Beheerst schoof hij nog vanuit een moeilijke hoek in het doel: 1-0.

Offensief
SPW ging aanvallender spelen en besloot met het inbrengen van spits Meijerman één op één te gaan spelen. Toch was het weer Weerts die scoorde. Een afgeslagen voorzet kon hij met de buik aannemen en afwerken op doel. Via de keeper en de man op de lijn rolde de bal tergend langzaam in het doel: 2-0. SPW werd hierna nog twee keer erg gevaarlijk. De eerste keer kon keeper Van Dijken knap redden bij goed inschieten vanuit een corner. Vijf minuten voor het eindsignaal besloot de scheidsrechter van dienst te fluiten voor een handsbal, terwijl alle spelers ervan overtuigd waren dat de bal de borst van een speler raakte. De arbiter zag het echter anders en legde de bal op de stip. Van Dijken wist echter heel knap de bal uit de hoek te tikken, waardoor 2-0 de eindstand bleek.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys in extremis langs SJS

Onstwedder Boys won in extremis van SJS en trok zo de eerste Kanaalstreekderby naar ...

Richard Wiggers schiet HOC langs Sweel

HOC blijft het verrassend goed doen in de vierde klasse D. De promovendus won ...

Onstwedder Boys laat koploper CSVC ontsnappen

Onstwedder Boys snoepte koploper CSVC bijna dure punten af, maar de slotminuut van de ...