Overzicht zondag 2e klasse L: GVAV kampioen, Stadskanaal speelt zich veilig

GVAV is kampioen geworden in de zondag tweede klasse L, Stadskanaal speelde zich veilig.

Foto Stoffer Bakker, Stadskanaal-aanvaller Wessel Klijnstra is tegen Annen op weg naar de winnende treffer (1-2).

Veendam 1894 – GVAV-Rapiditas: 0-3

In de zondag tweede klasse L is GVAV-Rapiditas zaterdagavond kampioen geworden. De Stadjers kwamen het eerste uur niet tot scoren in Veendam, maar daarna was het Ingmar Liezenga die eindelijk de verlossende treffer wist te maken: 0-1. Daarmee was de ban direct gebroken en liep GVAV vlot uit naar 0-2 via Patrick Venema. Vervolgens zorgde Liezenga nog met zijn tweede voor de kers op de taart: 0-3. Daarmee was het het kampioenschap een feit voor GVAV, dat volgend seizoen weer in de eerste klasse speelt.

Annen – Stadskanaal: 1-2

Stadskanaal kan opgelucht halen na zondag. Met de overwinning op Assen speelde het zich in veilige haven en is het ook volgend seizoen weer in de tweede klasse terug te vinden. De Knoalsters kwam eerst op achterstand via een goal van Jaap Jan Mulder, maar kwamen halverwege de eerste helft langszij door een doelpunt van Merijn Prummel. In de slotfase bezorgde Wessel Klijnstra Stadskanaal alsnog de drie hele belangrijke punten.

Foto’s Stoffer Bakker: Annen – Stadskanaal

FC Lewenborg – Rolder Boys: 3-3

Een club die nog volop meestrijdt voor de nacompetitie is Rolder Boys. De Roldenaren leken de laatste weken niet te stoppen, maar kwamen bij het lager geklasseerde Lewenborg niet verder dan 3-3. De Groningers zijn nog in een felle strijd verwikkelt voor de plaatsen voor nacompetitie tegen degradatie en konden de punten ook goed gebruiken. Clubtopscorer Per Kirchhoff scoorde twee keer voor Rolder Boys, dat ook Sander Jansen tot scoren zag komen.

WKE ’16 – Helpman: 0-4

WKE kon niet profiteren van het puntverlies van Rolder Boys en ging op eigen veld stevig onderuit tegen Helpman. De gasten kwamen voor rust op een 0-1 voorsprong via Danny Dijkstra en liepen na de pauze verder weg. Via Tim Sanders, Tonnes Popken en nogmaals Dijkstra ging Helpman er met een ruime zege vandoor.

Nieuw Buinen – ASVB: 1-2

Het lukte het al gedegradeerde Nieuw Buinen opnieuw niet om een overwinning te boeken. De gasten uit Blijham wonnen niet overtuigend, maar de 1-2 leverde wel drie punten op. Trevor Eiten zorgde voor de voorsprong voor de ploeg uit Blijham, waarna Nieuw Buinen op gelijke hoogte kwam. In de slotfase zorgde Ivar Bruins ervoor dat de winst alsnog naar ASVB ging.

Foto’s Harold Woortman: Nieuw Buinen – ASVB

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan in extremis langs Zwartemeerse Boys

Titan beleefde een moeizame middag tegen Zwartemeerse Boys, maar pakte op de valreep nog ...

SJS en Fit Boys delen de punten

Na de oorwassing van vorige week was het zaak voor SJS de rug te ...

Historische overwinning voor Gieterveen

Gieterveen boekte zondagmiddag een historische overwinning tegen DWZ. De 10-0 einduitslag was namelijk de ...