Valthermond vergeet monsterscore te halen tegen Gruno

Valthermond won gemakkelijk van Gruno, maar vergat een grote uitslag neer te zetten.

Foto Kees Rustenhoven, Dion van der Laan (links) scoorde de openingsgoal voor Valthermond.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer op Sportpark West-End in Groningen. Valthermond was heer en meester en het wachten was op de goals. En daar kwam ook direct het manco naar voren waar de ploeg het hele seizoen al mee kampt. Te weinig scorend vermogen. Waar kampioen GVAV-Rapiditas een doelsaldo heeft van plus 51 moet runner up Valthermond het doen met een plus van 25 goals. De langdurige absentie van Jordy Weggemans is daar mede debet aan. De snelle aanvaller is hersteld van zijn spierblessure, maar trainer Kenny Koning is heel voorzichtig met Weggemans en brengt hem langzaam om in de nacompetitie te kunnen vlammen.

Uiteindelijk kwam de voorsprong er uiteraard wel. Rechtsback Dion van der Laan schoot uit een hoekschop van dichtbij overtuigend binnen. Toen kort daarop clubtopscoorder Erik Jan Veerbeek na een mooie aanval er 2-0 van maakte was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Namens de thuisclub schoot Vu Pham vlak voor de thee over het domein van Noah Sahetapy.

Missen van de mooiste kansen

Ook in het tweede deel van de wedstrijd bleef Valthermond volharden in het missen van de mooiste kansen. Dat de bezoekers een strafschop nodig hadden voor de derde treffer was veelzeggend. Veerbeek schoot onberispelijk raak. Hierna werd het er allemaal niet leuker op. Bij Gruno nam de irritatie toe wat weer tot gevolg had dat er amper meer gevoetbald werd. Tot grote ergernis van Sahetapy schoot Pham, wederom in de slotfase, nu wel raak.

Ondanks een 3-1 uitzege na afloop eigenlijk alleen maar ontevreden gezichten in de Valthermondse kleedkamer. Totdat de overige uitslagen binnen kwamen en men hoorde dat de concurrenten voor plek twee op de ranglijst, Rolder Boys en WKE, punten hadden gemorst. Toen verschenen de eerste zuinige lachjes weer.

Foto’s Kees Rustenhoven: Gruno – Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen – Pesse duurt net te lang

In de voorbeschouwing op de wedstrijd tussen hekkensluiter Buinen en koploper Pesse gaf de ...

Eext bindt ook De Treffer ’16 aan de zegekar

Eext blijft ongeslagen en wist ook De Treffer '16 aan de zegekar te binden.