Valtermond pakt de winst op emotionele zondag

Valthermond won van Annen op een emotionele zondag waarin het voetbal eigenlijk maar bijzaak was.

Foto Kees Rustenhoven, de 3-1 van Jorn Draijer is in de maak.

Normaal gesproken hangt er op sportpark De Meent altijd een bepaalde sfeer voor een thuiswedstrijd. Muziek klinkt over het veld, de teams die al gespeeld hebben drinken iets en de toeschouwers speculeren alvast over de wedstrijd. Een sfeer van verwachting. Wat gaat ons deze wedstrijd brengen? Tegen Annen niets van dat alles. Zaterdag kreeg de vereniging te horen dat oud trainer en ere-lid Wim van den Heuvel was overleden. En dat hakte er in de Valthermondse voetbalgemeenschap behoorlijk in. In overleg met de familie was besloten dat er wel gevoetbald zou worden, maar de sfeer was compleet anders. Iedereen was met zijn of haar gedachten bij de immens populaire Van den Heuvel. Ja er stond ook nog een wedstrijdje gepland, maar dat was voor het merendeel maar bijzaak en onderdeel van het rouwproces.

Uiteindelijk werd er dus normaal gevoetbald. Voor de thuisclub stond de tweede plaats op het spel. Een plaats die recht geeft op een thuiswedstrijd tijdens de nacompetitie. Gezien het resterende programma is twee keer winst noodzakelijk. Daar slaagden de blauw-witten uiteindelijk in, al ging het niet eenvoudig. Annen gaf goed partij en de bezoekers hadden voor de pauze misschien wel de betere mogelijkheden. Op de 1-1 ruststand viel dan ook niet veel af te dingen. De van een blessure herstelde Jordy Weggemans schoot Valthermond op voorsprong, waarna Pepijn Knol de gelijkmaker tegen de touwen joeg.

Strafschop brengt Valthermond op voorsprong

Na een uur spelen was het Erik Jan Veerbeek die middels een strafschop de thuisclub weer op voorsprong schoot. Annen drukte vervolgens wel, maar echt grote kansen kregen de gasten niet. Diep in blessuretijd maakte Jorn Draijer Valthermonds derde treffer, waarmee de strijd beslist was. Valthermond heeft volgende week bij winst op Nieuw Buinen de tweede plaats binnen. In ieder geval gaan de Mondkers de nacompetitie in voor een plaats in de 1e klasse. Een klasse waarin het voor het laatst uitkwam onder leiding van Van den Heuvel.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Annen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys verliest van tiental Tiendeveen

Ondanks dat Onstwedder Boys lang tegen een tiental van Tiendeveen speelde, verloor het uiteindelijk ...