Grensgevallen: Nieuw Buinen 2 – Stadskanaal 3

NS
De burentwist tussen Nieuw Buinen 2 en SC Stadskanaal 3…

Haat en nijd of een gezonde twist tussen buren? Wie het weet, mag het zeggen! Afgelopen zondag streden het tweede elftal van Nieuw Buinen en het derde elftal van SC Stadskanaal om een plaats in de finale van de nacompetitie. Het doel is promotie naar de eerste klasse van het reservevoetbal. Normaal gesproken was dit voor Stadskanaal een minder belangrijke wedstrijd, maar door de degradatie van het eerste elftal enkele dagen eerder, en dan vooral het leedvermaak dat hier van de kant van Nieuw Buinen mee gepaard ging, maakte het dat men een stapje extra schepje zette.

Een week eerder werd op sportpark ‘Pagedal’ gelijkgespeeld door beide ploegen, waardoor de beslissing op het Buunerdrome zou vallen. De aanwezigen werd een vermakelijke pot voetbal voorgeschoteld. De belangrijkste ingrediënten waren: de lange bal, de gemiste kans, het slippertje en de onenigheden die bij een burenruzie horen. Beide ploegen hielden in de eerste helft het veld klein, waardoor er veel ruimte achter beide verdedigingslinies kwam te liggen. De verschillende renpaarden die binnen de lijnen stonden, maakten hier gretig gebruik van. Tot veel kansen kwam het echter niet, omdat de grensrechters van de beide ploegen veelvuldig optraden als eindstation van kansrijke situaties. Incidenteel waren er overigens fraaie staaltjes kap- en draaiwerk te aanschouwen! Het eerste noemenswaardige slippertje kwam op naam van de Knoalster keeper, die Jordy Oost vervolgens zag profiteren: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee was het Denis Zuidema die belangrijk bleek voor zijn ploeg. Stadskanaal kwam via een goal van de balvaardige spits op gelijke hoogte met ‘het andere oranje’. In het restant van de tweede helft kwam het missen van kansen duidelijk aan het oppervlak: geen van de partijen kon van de geboden kansen profiteren, ook al omdat een goal van Nieuw Buinen, al dan niet terecht, werd geannuleerd. Waar de Buunermonders al aan een volgende wedstrijd dachten, besliste de arbiter van dienst anders. Het dele van de ploegen was een heuse verlenging. Vijf minuten voor het verstrijken van de speeltijd in deze verlenging was het Denis Zuidema (weer hij) die de promotiedroom van Nieuw Buinen ruw verstoorde. Voor Nieuw Buinen restte niets anders dan een tweede verlenging, deze keer op het terras van sportpark Buunerdrome… Voor Stadskanaal wacht een dubbele ontmoeting met LSC 1890. 

N=S
Dolle pret bij de spelers van Stadskanaal 3… (foto’s: Stoffer Bakker)

FC Kanaalstreek richt zich op de eerste elftallen van de clubs die actief zijn in het gebied. In bijzondere gevallen zullen wij de vrijheid nemen om een uitzondering op deze regel te maken. Bovenstaand verslag is één van deze gevallen. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zure nederlaag voor Gieterveen in Sellingen

Gieterveen is er op bezoek bij Sellingen niet in geslaagd om voor de tweede ...

Gasselternijveen walst over Vios heen

Gasselternijveen kende weinig moeite met VIOS en won met ruime cijfers, de derde zege ...