SETA verslaat Scheemda: Beide clubs lopen titel mis

SETA en Scheemda grepen allebei naast het kampioenschap. NWVV was uiteindelijk de lachende eerste.

Foto Harold Woortman, zowel SETA als Scheemda liepen de titel mis in 5F.

Het is zowel SETA als Scheemda niet gelukt om kampioen te worden van de zaterdag 5e klasse F. SETA won weliswaar van Scheemda, maar NWVV won ook van Muntendam waardoor de Nieuw-Weerdingers uiteindelijk als kampioen uit de bus rolden.

Voorafgaand aan de titelkraker had Scheemda de beste papieren om de titel in de wacht te slepen. Daarvoor moest men wel winnen van SETA, dat echter bij winst ook nog kans maakte. Dan moest NWVV echter wel punten laten liggen in en tegen Muntendam.

Spanning zichtbaar

Onder het toeziend oog van veel publiek was de spanning duidelijk zichtbaar. Het was SETA dat uit een van de eerste de beste kansen toesloeg. Dylan de Wit opende de score voor de ploeg uit Musselkanaal, maar Scheemda wist voor rust langszij te komen via Niek Smit. Na die gelijkmaker waren de betere kansen voor de gasten, maar gescoord werd er echter niet. Na een 1-1 ruststand werd het spelbeeld er een stuk slordiger op in de tweede helft. Voor beide doelen was een stuk minder dreiging waarneembaar en daarnaast begon voor beide ploegen ook langzamerhand de tijd te dringen. Met een gelijkspel schoten beide ploegen niets op, ook met in de wetenschap dat NWVV al ruim voor stond. Daarmee was SETA feitelijk al uitgeschakeld voor de titel, terwijl Scheemda nog een goal moest zien te scoren. Dat doelpunt kwam er echter niet voor Scheemda, dat de winst ook nog eens naar SETA zag gaan. Jarno Giezen werd uiteindelijk de matchwinner, waardoor beide ploegen niets anders resteert dan de nacompetitie.

Foto’s Harold Woortman: SETA – Scheemda

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Nieuw Buinen onderuit tegen FC Boshuizen

Nieuw Buinen heeft na een ongelukkige 0-1 nederlaag tegen FC Boshuizen nog een kleine ...

Sellingen verslaat Stadskanaal in wedstrijd met twee gezichten

Sellingen boog een 2-0 achterstand om in een 2-4 overwinning tegen SC Stadskanaal.

Gieterveen kansloos onderuit tegen Heiligerlee

Gieterveen liep tegen Heiligerlee tegen een hele forse nederlaag aan.