SV Borger promoveert naar 3e klasse na winst op SVN ’69

Borger promoveerde naar de derde klasse dankzij een overwinning op SVN ’69.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger is gepromoveerd naar de 3e klasse!

Een kanonskogel van linksback Matthijs Brink moest eraan te pas komen om de tot dan fletse finale om een plaats in de derde klasse tussen Borger en SVN ’69 open te breken. Het rustsignaal volgde luttele tellen later. Toen direct na de pauze de 2-0 van Luuk Kenter viel zaten de groenhemden echt op rozen. SVN drong nog wel aan, maar het was afgelopen zaterdag duidelijk de mindere. De 3-1 eindstand was uiteindelijk een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Met de winst keert Borger terug in de derde klasse. Het kan hard gaan! Slechts drie jaar geleden duikelde de club de vijfde klasse in. Een catastrofe leek het. Een officieus kampioenschap, een verloren Corona-jaar en een promotie verder ziet de wereld er ineens heel anders uit. Het toverwoord? Kalm blijven!

Op neutraal terrein in Pesse moest het afgelopen zaterdag gebeuren voor de mannen van hoofdtrainer Arne Joling. Elf overwinningen op rij had ze net niet het kampioenschap gebracht, dus restte de finale van de nacompetitie. Tegenstander SVN ’69 uit Nijeveen was als dertiende geëindigd in de derde klasse D, voor hen was het strijden om lijfsbehoud.

Verwoestende uithaal

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen speelden vanuit een gesloten defensie en loerden op de foutjes bij de tegenstander. Borger had het meeste balbezit, liet ook wel zien over meer kwaliteit te beschikken, maar was vooral ook erg slordig. Er leek toch de nodige spanning in de benen van de veelal jonge groenhemden te zitten. Het maakte dat de grootste kans voor de tegenstander was. Edwin Haandrikman bracht redding in een één op één met Tijmen Tjeerdsma. Aan de andere kant was topscorer Hendrik Gustin na een goede rush dichtbij de openingstreffer. Dat waren de wapenfeiten tot de 45e minuut, een 0-0 ruststand leek het logische gevolg. Leek! Matthijs Brink dacht er op slag van rust echter anders over. Van een meter of 25 haalde de linksback van Borger verwoestend uit. De bal suisde langs de doelman tegen de netten. Het in grote getale opgekomen Borgerder-publiek ontplofte!

Euforie

De bevrijdende treffer en de thee leken de bewoners van de Hunebedhoofdstad goed gedaan te hebben. De mannen kwamen in de tweede helft messcherp uit de startblokken. Luuk Kenter stuitte eerst nog op de goalie, maar een minuutje later frommelde de ervaren spits de 2-0 binnen. Voor SVN het sein om de defensieve tactiek nu echt over boord te gooien. De Nijeveners werden dreigender. Toch viel het doelpunt tien minuten later opnieuw aan de andere kant. Gijs Roda gaf het laatste zetje. De banden van de feestkar konden nu toch echt opgepompt worden, al gaf de tegenstander het nog niet op. Met nog een half uur te spelen schoot Bram van den Heuvel de 3-1 binnen en keerde het geloof bij de roodwitten toch weer terug. Het bleef voor hen echter bij één doelpuntje. Ook Borger wist niet meer tot scoren te komen, ondanks een toegekende strafschop (Luuk Kenter miste) en enkele mooie mogelijkheden in de slotfase toen de ruimtes groter werden. Het laatste fluitsignaal van de prima acterende scheidsrechter Heikens betekende promotie voor de Borgernaren! De ontlading op en naast het veld was groot, de champagneflessen werden ontkurkt en het clublied schalde uit de kelen van de euforische spelers en supporters.

Eenheid

Borger is terug in de derde klasse. Een niveau waar de vereniging ook thuishoort. Het is altijd gevaarlijk om voorspellingen te doen, maar er lijkt nog wel rek in deze overwegend jonge spelersgroep te zitten. Handhaving zou geen probleem hoeven te zijn.
Het is bovenal een promotie van de hele vereniging. De club beschikt over een prachtig gerenoveerd complex en de organisatie staat als een huis. Het voetbal leeft weer in Borger en daar mag men zeker gezien de recente geschiedenis best trots op zijn. Het bestuur is na de degradatie naar de vijfde klasse kalm gebleven. Het is blijven geloven in de ingezette koers. De vereniging heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de jeugdopleiding en dat lijkt zich nu al uit te betalen. Niet alleen op het veld, waar simpelweg heel veel talent loopt, maar ook buiten de lijnen is dit zichtbaar. De manier waarop jeugd en senioren direct na de wedstrijd gezamenlijk in de middencirkel een feestje vierden was veelzeggend. Het straalde eenheid uit. Veel selectiespelers zijn betrokken bij de jeugdopleiding. Dat motiveert, dat stimuleert én het betaalt zich dus ook uit in goede prestaties!

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – SVN ’69 

Foto’s Andries Middelbos: Borger – SVN ’69

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer van ’top’ naar ‘flop’

Het bleef lang onrustig in Alteveer nadat zaterdag de grote buurman SC Stadskanaal op ...

Knappe remise Borger bij Veenhuizen

Borger speelde een goede eerste bekerwedstrijd tegen het hogere geklasseerde Veenhuizen, beide ploegen hielden ...

Stadskanaal in extremis onderuit bij WKE ’16

Stadskanaal ging op het allerlaatste moment onderuit op bezoek bij WKE '16.