SC Stadskanaal geeft Nieuw Buinen laatste zet naar 3e klasse

Stadskanaal gaf zondag Nieuw Buinen het laatste zetje richting de derde klasse.

Foto Stoffer Bakker, Stadskanaal-clubtopscorer Leon Bos was tweemaal trefzeker tegen Nieuw Buinen.

Uitgerekend in de Kanaalstreekderby tegen SC Stadskanaal viel het doek voor Nieuw Buinen. Ook tegen de Knoalsters bleek opnieuw dat de Buunermonders dit seizoen gewoon kwalitatief tekort komen voor de tweede klasse. De degradatie naar de derde klasse betekende de tweede degradatie in drie jaar tijd voor Nieuw Buinen.

Onder het toeziend oog van flink wat publiek schoten beide teams in Stadskanaal behoorlijk uit de startblokken en stond het na vijf minuten spelen al 1-1. Het waren de Knoalsters die de scoren openden via een attente Sten Vos. Nieuw Buinen-doelman Waarsing voorkwam in eerste instantie een eigen goal, maar kon niet meer de treffer van Vos voorkomen. De gasten antwoorden vrijwel direct via Pascal Felix. Uit een vrije trap knikte Felix de bal achter doelman Geerlings: 1-1.

Beslist voor rust

Tot aan de twintigste minuut kregen beide ploegen een grote kans op de voorsprong, maar het was Stadskanaal dat opnieuw op voorsprong kwam. Aanvoerder Jeffrey Bakker knikte een strakke voorzet binnen: 2-1. Het bleek enigszins de opmaak naar de overwinning van Stadskanaal, dat voor de rust de wedstrijd wel leek te beslissen. Topscorer Leon Bos maakte zijn tweede van de middag en zorgde voor de 3-1 ruststand.

Wonden likken

In de tweede helft was Nieuw Buinen niet meer bij machte om Stadskanaal nog in de problemen te brengen. Ook de thuisploeg liet het na om uit te lopen naar een hogere score, waardoor er voor de toeschouwers in de tweede helft niet veel meer te beleven viel. Wel maakten de Knoalsters het leed uiteindelijk nog een beetje erger voor Nieuw Buinen. Het sloeg nog eenmaal toe via Jeffrey Bakker. De aanvaller werd diep gestuurd door Wessel Klijnstra en schoof vervolgens de 4-1 binnen.

Stadskanaal deed goede zaken met de overwinning op Nieuw Buinen en lijkt zich in ieder geval verzekert te hebben van nog een jaar tweede klasse. Dat geldt niet voor Nieuw Buinen, dat de wonden moet likken en volgend seizoen in derde klasse moet proberen om de vrije val van de laatste jaren te stoppen.

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gehavend Titan wint van Sleen

Titan won van Sleen en is nog altijd ongeslagen dit seizoen.

FC Ter Apel ’96 legt het af tegen HODO

Na een goed verlopen voorbereiding toog FC Ter Apel ’96 voor haar eerste competitiewedstrijd ...

SC Stadskanaal rolt SVBC op

Op 5 oktober jl. kwam er op zeer vervelende wijze vroegtijdig een einde aan het ...