Westerwolde verliest derde bekerwedstrijd van Siddeburen

Westerwolde verloor de derde bekerwedstrijd van Siddeburen.

Foto Harm Jan-Pleiter, moment uit de wedstrijd Siddeburen – Westerwolde.
Alleen middels een ruime overwinning op koploper Siddeburen had Westerwolde in de laatste speelronde nog winnaar van haar bekerpoule kunnen worden. Echter, deze broodnodige overwinning zat er deze zondagmiddag niet in. Uiteindelijk was het Siddeburen dat aan het langste eind trok en met drie overwinningen uit drie wedstrijden dan ook als terechte poulewinnaar meedoet met de loting voor de volgende bekerronde die medio oktober wordt afgehandeld.
Het eerste half uur van de wedstrijd was het op een bijveld van het plaatselijke sportpark in Siddeburen een gelijk opgaand treffen. Reële scoringskansen werden er in dat deel van de wedstrijd niet gecreëerd. Dat veranderde na een half uur spelen toen Siddeburen, na moeizaam verdedigen van de gasten uit Vlagtwedde, in een tijdsbestek van twee minuten op een 2–0 voorsprong kwam. Beide doelpunten werden gemaakt door Gialt Faber. Westerwolde stelde hier in het resterend deel van de eerste helft aanvallend niet veel tegenover en dus kon scheidsrechter Secer, die het treffen prima onder controle had, beide ploegen met de verkregen tussenstand “op reis” sturen naar de thee.
Counterend Siddeburen
In de tweede helft probeerde Westerwolde uit alle macht de aansluiting met de thuisploeg te realiseren, hetgeen aanvankelijk niet lukte. Toch wist Michel ter Horst in de 65e minuut na een prima aanval de 2–1 binnen te glijden. Terwijl Westerwolde naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker, bleef Siddeburen gevaarlijk met prima counters. Uit een van die tegenaanvallen werd de bal keurig teruggelegd op Karsten Wieringa die de 3–1 op beheerste manier binnenschoof. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd het nog even spannend toen de bal vanuit een corner van Ben Ophof plots voor de voeten viel van aanvoerder Rudolf Riks. Staande binnen de vijfmeter prikte hij zonder problemen de bal in het doel: 3–2. Westerwolde slaagde er echter niet meer in de gelijkmaker te forceren en derhalve kon Siddeburen ook haar derde bekerwedstrijd winnend afsluiten. Met negen punten uit drie wedstrijd kan de momenteel vierdeklasser dan ook als terechte winnaar van de bekerpoule worden bestempeld.
Competitiestart
Nu de voorbereiding op de volgende week beginnende competitie is afgerond, valt het te bezien in hoeverre Westerwolde klaar is voor het nieuwe seizoen. Op zich staan de contouren voor het elftal, zijn er weinig tot geen blessures en moet het mede door de concurrentie binnen de selectie mogelijk zijn met name aanvallend meer uit een wedstrijd te halen dan op dit moment het geval is. Met enige spanning kan dan ook uitgekeken worden naar het eerste treffen, komende zondag thuis tegen LEO uit Loon. De wedstrijd van die middag op sportpark De Barlage begint zoals gewoonlijk om 14.00 uur.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS in matig duel langs Tiendeveen

SJS boekte een moeizame overwinning op Tiendeveen, maar kon wel gewoon drie punten bijschrijven.

Gasselternijveen verslaat titelkandidaat

De bestuurscrisis bij v.v. Gasselternijveen lijkt als doping te werken voor de spelers van ...

Buinen bindt ook Valther Boys aan de zegekar

Buinen blijft koploper van de zondag 5e klasse E na de overwinning op Valther ...