Valthermond eenvoudig langs Olyphia

Valthermond is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. In eigen huis wonnen de manschappen van Bart Hartman met 5-2 van Olyphia. Vooraf was er toch wel enige spanning in het Mondker kamp. De bezoekers uit Noordwolde eindigden afgelopen seizoen op een knappe derde positie in de Fries-Groningse tweede klasse. Het leek dus vooraf direct een goede graadmeter te worden.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Pover gehalte

Een graadmeter werd het echter niet. Valthermond speelde onder aanvoering van captain Alwin Braakman weliswaar uitstekend, de geboden tegenstand van Olyphia was, al dan niet door personele problemen, van pover gehalte. Al in de tweede minuut was daar de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Demy te Velde volleerde een afgemeten voorzet van Jesper de Graaf recht op doelman Leon Knol. In de tegenaanval dacht Tom Meijers terug te spelen op zijn goalie Erwin Timmer, maar de verder foutloos spelende verdediger zag Kevin Capello over het hoofd. Die bediende op zijn beurt Ron Bethlehem, waarna Stephan de Vries redding kon brengen.

Puntgave steekbal

Na zeven minuten spelen was daar de voorsprong voor Valthermond. Maikel Platje bediende zijn middenveldkompaan Braakman, die vervolgens met een puntgave steekbal lopende spits Edwin Drenth vrij voor Knol parkeerde. Zoals zo vaak laat Drenth dit soort mogelijkheden niet onbenut. Toen halverwege Jens Bulle vanaf zo’n twintig meter Knol wederom kansloos liet was het duel eigenlijk al gespeeld. Joran Vrind schoor voor de pauze namens Olyphia nog eens over, en namens Valthermond waren Jens Bulle en Rick Schlimbach nog kansrijk. Op beide kopstoten was Knol paraat.

Twee keer Drenth

Na de pauze bleef Valthermond duidelijk het betere van het spel houden, al schoot Ron Bethlehem na balverlies van Lars Baas nog naast. De voorsprong werd opnieuw door Drenth uitgebreid. Demy te Velde schudde Jeroen Dolstra van zich af en was vervolgens niet zelfzuchtig. Drenth mocht rustig binnen schuiven. Te Velde had even later ook recht op een strafschop, maar arbiter Ottens zag als een van de weinigen op sportpark De Meent geen overtreding. Tom Meijers probeerde ook nog een duit in het aanvallende zakje te doen, maar zag zijn pegel over de deklat scheren.

Braakman de beste

Hierop brak voor het publiek een drukke periode aan. In een tijdsbestek van tien minuten vielen er maar liefst vier goals te noteren. Uit het niets schoot Twan Wiegman de 3-1 op het scorebord, waarna te Velde middels een individuele actie de marge weer op drie bracht. Remon Hankel zag vervolgens zijn vrije trap door Kevin Capello tot treffer gepromoveerd worden, waarna het slotakkoord voor de beste man van het veld was. Alwin Braakman mocht zijn uitstekende partij, na voorbereidend werk van Te Velde, bekronen met Valthermonds vijfde treffer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond opent seizoen met overwinning op Sellingen

Valthermond was een maatje te groot voor Sellingen, Jordy Weggemans was de gevierde man ...

Gasselternijveen wint bij DVC ’59

Gasselternijveen wist de uitwedstrijd bij DVC '59 te winnen.