Gieterveen zet goede reeks voort tegen Wedde

Gieterveen heeft Wedde aan de kant gezet en zette daarmee een goede reeks voort.

Gieterveen is na de overwinning op Wedde voor de derde wedstrijd op rij ongeslagen. Na de zeperd in de openingswedstrijd tegen THOS heeft het daardoor de rug gerecht en staat het nu stevig in de middenmoot. Doordat het lang 1-0 bleef kon Wedde hoop blijven houden op een gelijkspel, maar tot grote spanning leidde dit nooit. Jesse Nijhuis gooide de wedstrijd 10 minuten voortijd op slot, waardoor de thuisploeg nu 7 punten uit vier wedstrijd heeft en vv Wedde nog altijd puntloos onderaan staat.

Klutsgoal

Het was Sjoerd Mink die de score na 12 minuten opende. Bijna vanaf de achterlijn zag hij zijn schot via wat benen in de korte hoek langs keeper Wichers glippen. Tot die tijd ging het spel redelijk gelijk op. De bezoekers kregen één goede mogelijkheid, maar in plaats van Ezra Abbas alleen voor de keeper te zetten schoot aanvoerder van Heumen zelf op goal. Verder werd Wedde wel wat gevaarlijk met spelhervattingen, maar vooral de rebounds van afstand werden telkens geblokt door de verdedigers van de Gieterveners.  De thuisploeg speelde zeker niet heel groots, maar kreeg wel de grootste kansen. Zo kopte Caspers op de paal en miste Ramcharan van dichtbij door over een voorzet van Mink heen te schieten. Ook Mink zelf en van der Veen waren met schoten van rand strafschopgebied gevaarlijk, maar ook die schoten werden geblokt door de laatste linie.

Verlossing

In de tweede helft bracht Wedde de kopsterke Becker in de spits, die met opportunistisch spel voor wat druk op de verdediging van Gieterveen zorgde. Al snel stelde hij Abbas in staat om te scoren, maar was het nog lastig voor de laatste om tot een schotkans te komen. Niet veel later was Becker zelf het dichtstbij de gelijkmaker, maar zijn knikkerharde kopbal ging hoog over de goal van Lugtenborg.Toen de storm iets was gaan liggen werd Gieterveen zelf ook weer gevaarlijk. Wederom wist Ramcharan van dichtbij niet het net te laten bollen, maar ook Jesse Nijhuis en later Jurjen Zwinderman kwamen een teen- of haarlengte tekort om bij de tweede paal te scoren.  Tien minuten voortijd bracht Jesse Nijhuis de verlossing. Een voorzet van Ramcharan werd verlengd door invaller Hoving op Nijhuis, die beheerst de wedstrijd in het slot schoot.

De wedstrijd was hiermee gespeeld, alhoewel Wedde nog wel even de aansluitingstreffer leek te maken. Abbas scoorde één op één met Lugtenborg, maar na een snel overleg met de grensrechter besloot de strikt fluitende Bos de goal niet door te laten gaan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan zit Valthermond op de hielen

In een fris Nieuw-Weerdinge liet Titan de gasten uit het tweelingdorp Veenoord / Nieuw-Amsterdam ...

Nieuw-Balinge drukt Mussel verder in de degradatiezorgen

Mussel verloor het belangrijke duel van Nieuw-Balinge, maar had er bijna nog een punt ...