Overzicht zondag 2e klasse K: Goede start voor HOC en WKE ’16

HOC en WKE ’16 kenden een prima begin van het seizoen en pakten de eerste drie punten.

Foto Rianne van der Laan, HOVC kende een prima begin van de competitie tegen SC Stadspark.

HOVC – SC Stadspark: 3-1

HOVC promoveerde vorig seizoen, toen nog onder de naam van HOC, naar de tweede klasse. Tegenstander SC Stadspark degradeerde juist uit de eerste klasse. De bezoekers begonnen beter aan de wedstrijd en kwamen voor rust op een 0-1 voorsprong via Sergio Marcos. Die achterstand werd in de tweede helft volledig omgedraaid door HOVC. Aanvaller Jelle Siekman had daar met twee treffers een belangrijk aandeel in. In de slotminuten bepaalde Frank Fokke de eindstand nog op 3-1. Een mooie start voor de promovendus.

Foto’s Rianne van der Laan: HOVC – SC Stadspark

Noordster – WKE ’16: 0-4

WKE ’16 schoot uit de startblokken tegen degradant Noordster. De ploeg uit Emmen won overtuigend met 0-4. Brian Haak was tweemaal trefzeker, terwijl ook Jozef Brink en Lorenzo Hindriks een treffer voor hun rekening namen. De overwinning was groot genoeg om direct de koppositie te pakken.

Helpman – Annen: 2-2

Annen moest op bezoek bij Helpman genoegen nemen met een punt. De bezoekers hadden ongetwijfeld op meer gerekend na een 0-2 voorsprong via Pim Veltink en Jaap Jan Mulder, maar zagen Helpman in de slotminuten nog een punt pakken dankzij een goal van Berend Rondhuis. Kevin Hofman had eerder nog voor de aansluitingstreffer gezorgd.

Peize – Musselkanaal: 3-2

Promovendus Musselkanaal moest zijn meerdere erkennen in Peize. Of met name in Maurijn Timmer, die de plaaggeest bleek voor de gasten. Timmer zorgde voor de 2-0 voorsprong bij rust en tekende ook voor de derde treffer aan Peize kant. Na de pauze had Rolf Kayser Musselkanaal teruggebracht in de wedstrijd en uit een corner van de aanvaller viel ook de 2-2. Zijn corner werd dusdanig aangeraakt door een Peize-verdediger, dat de bal tegen het net belandde. Waar Musselkanaal op weg leek naar de 2-3, daar ging goalie Davey Miegielsen, die verder een goede wedstrijd keepte, juist in de fout. Timmer profiteerde: 3-2.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen wint nipt van Gieterveen

Sellingen was zondagmiddag de meest gelukkig ploeg en pakte drie punten op bezoek bij ...

Westerwolde verliest onnodig van CEC

Westerwolde benutte de kansen niet, CEC deed dit wel en won uiteindelijk ook.

Nieuw-Buinen ruim langs ‘angstgegner’ SVBO

Nieuw-Buinen is aan een uitstekende reeks bezig. De ploeg van Geert Oosterloo won tegen ...