Titan boekte tegen Twedo de derde zege op rij.

Met een gehavende ploeg ging Titan op bezoek bij kampioenskandidaat Twedo. Titan kende een valse start van de competitie met drie nederlagen op een rij, maar boekte tegen Twedo alweer de derde overwinning op rij. Invaller Julian Bruining maakte de enige treffer van de middag en daardoor ging de volle buit mee naar Nieuw Weerdinge en klimt Titan naar plek vijf.

Waar bij Vitesse een arend door het stadion vliegt voor aanvang van de wedstrijd, daar vliegt bij Twedo een papegaai over het veld. Bij opkomst had het sfeerteam van Twedo een fraaie actie in petto voor de blauw-witte matadoren.

Gevaarlijk begin Twedo

Twedo schoot dan ook uit de startblokken. De eerste grote kans was er na luttele minuten spelen. Dimitri Lazaridis kwam op doelman Remon Poede af, maar Poede wist de inzet te keren. Na een kwartier spelen was het andermaal Twedo dat gevaarlijk werd. De inzet uit de afdraaiende vrije trap werd tot twee keer toe gered door Poede. Titan kwam nauwelijks tot kansen in de eerste helft. Eenmaal leek Patrick Luiten door te komen na goed werk van Tom Rengers, maar Luiten bleek buitenspel te staan. Ook Twedo kwam na het eerste kwartier niet meer tot grote kansen waardoor de brilstand halverwege nog op het bord stond.

Matchwinner Bruining

Ook in de tweede helft werden de bezoekers niet getrakteerd op attractief voetbal. Gezien het veld was dit ook vrij lastig. De wedstrijd kabbelde voort. Doelman Poede moest nogmaals handelend optreden bij een afstandsschot. Titan-trainer Henri Goeree besloot tweemaal een dubbele wissel door te voeren en bracht daarmee Jos Smidt, Julian Bruining, Thijs Over en Luc Hummel binnen de lijnen. Aanvallende wissels die ook het spelbeeld veranderde. Titan werd gevaarlijker en maakte twintig minuten voor tijd ook de openingstreffer. Mike Oosting onderschepte zelf de bal, speelde zijn tegenstander uit en gaf een voorzet op maat. Julian Bruining maakte vervolgens knap af: 0-1. Twedo startte hierna een slotoffensief, maar de defensie van Titan hield zich staande en daardoor boekten de bezoekers een knappe zege. Hierdoor klimt Titan weer een plek op de ranglijst. Twedo moet voorlopig een pas op de plaats maken. Aanstaande zondag ontvang Titan op het eigen sportpark Gasselternijveen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys overwint in Zeerijp

Onstwedder Boys heeft de uitwedstrijd tegen De Fivel gewonnen. In het Noord-Groningse Zeerijp zegevierden ...

Alteveer start nacompetitie met verlies

Alteveer is de nacompetitie niet goed begonnen. In de eerste ontmoeting verloor de thuisploeg ...