Sweel pakt volle buit bij Titan

Titan leek op een goed resultaat af te stevenen tegen Sweel, maar kreeg in de slotminuten nog de deksel op de neus.

Ondanks de nachtvorst kon er zondagmiddag gewoon gevoetbald worden in Nieuw Weerdinge. Titan ontving het nog ongeslagen Sweel. Titan leek Sweel de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen, maar dat wisten de bezoekers in de slotfase toch nog om te draaien: 1-2.

Waar de bezoekers het hele seizoen nog niet hadden verloren, had ook de thuisploeg al zeven wedstrijden niet verloren. De wedstrijd begon afwachtend waarbij de bal vooral achterin rond werd gespeeld. De eerste echte kans was voor de spits van de gasten. Jasper van der Veen gaf goed voor, maar Jort Jalving kwam niet verder dan een zacht schot. Niet veel later schoot Jalving wel overtuigend, maar bracht doelman Poede redding. Namens Titan trok Jos Smidt goed naar binnen, maar schoot net over het doel van Lars Sikken.

Afgekeurde goal

Ondanks dat er weinig kansen waren voor beide ploegen werd er toch gescoord. Sweel draaide een vrije trap voor het doel en de bal werd door niemand geraakt en viel daardoor binnen. Toch werd de treffer geannuleerd wegens hinderlijk buitenspel. Hierdoor stond halverwege de brilstand nog op het bord.

De tweede helft was het aanzien een stuk meer waard. Wederom was het Jos Smidt die een actie inzette om vervolgens uit te kunnen halen, maar ditmaal trof hij de lat. Even later ging Smidt buitenom bij zijn tegenstander en gaf een voorzet op maat. Harm Jan Moesker stond op de juiste plek en knikte de bal tegen de touwen: 1-0. Na de 1-0 ging Sweel wat opportunistischer spelen en werd het ook dreigender. Zo trof Jeroen Seubers van dichtbij de paal. Scheidsrechter Leuning meende dat de bal werd getoucheerd door een Titaan en gaf ten onrechte een corner. Uit deze corner viel de gelijkmaker van Jasper van der Veen: 1-1.

Rood voor Titan

Vlak na de gelijkmaker kwam Titan met 10 man te staan. Bruining kreeg geel voor een overtreding en zijn applaus wat hier op volgde leverde hem ook directe zijn tweede gele kaart op. Titan leek daardoor het gelijkspel te willen koesteren terwijl Sweel op jacht ging naar de winnende. Die winnende viel vlak voor tijd. Een indraaiende vrije bal werd tegen het achterhoofd van Jasper van der Veen gekopt en zo viel de bal zomaar binnen: 1-2. De ontlading bij de bezoekers was groot en de druiven voor de thuisclub zuur. Titan gaat ondanks de nederlaag als de nummer 4 van de competitie de winterstop in en kan zich nu op gaan maken voor het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Milan Drayer loodst Valthermond naar koppositie in 2L

Valthermond wist de topper tegen WKE '16 te winnen en nam daardoor de koppositie ...

Wedde wint dankzij trefzekere Abbas met ruime cijfers van Farmsum

Wedde boekte een ruime overwinning op Farmsum, Ezra Abbas was met vier doelpunten opnieuw ...