Overzicht zaterdag 5e klasse F: Negental Scheemda wint alsnog, doelpuntrijke zeges BATO en SETA

Veel doelpunten in de zaterdag 5e klasse F.

Foto Harold Woortman, SETA versloeg Meedhuizen in een doelpuntenspektakel. 

SETA – Meedhuizen: 6-4

SETA en Meedhuizen maakten er een waar spektakelstuk van in Stadskanaal. De doelpunten vielen deze middag als rijpe appelen in een wedstrijd tussen twee ploeg, die graag mee willen dingen om de bovenste plaatsen. SETA begon goed met een 2-0 voorsprong via Jos de Boer en Noah Schuur. Meedhuizen deed snel wat terug, maar Denny Feiken bracht de marge weer naar twee. Vlak voor rust scoorden de bezoekers nogmaals. Na de pauze werd het treffen snel beslist door De Boer, die kort achter elkaar scoorde. In de slotfase scoorde Jeroen Buurke nog een keer voor SETA en maakten de bezoekers er ook nog twee, waardoor er een eindstand van 6-4 op het scorebord kwam te staan.

Foto’s Harold Woortman: SETA – Meedhuizen

Meeden – SC Scheemda: 3-4

Scheidsrechter Loof speelde een hoofdrol in het treffen tussen Meeden en Scheemda. De arbiter stuurde na 50 minuten spelen Ramon Ab met twee keer geel van het veld na een overtreding en het daarop leveren van commentaar. In de 69e minuut kon ook ploeggenoot Marco van de Linde inrukken, die wegens een vermeende elleboogstoot rood kreeg. Daardoor moest Scheemda met negen man verder bij een 1-2 voorsprong. Jasper Brink had de gasten in de eerste helft op voorsprong gezet, waarna Remon Nagel kort erna de gelijkmaker binnen schoot. Topscorer Danny Blaauw zorgde uit een corner ervoor dat Scheemda toch met een voorsprong de rust in ging. Na de rode kaarten scoorde Scheemda toch nog met het negental via Niek Smit. Meeden vond vervolgens de aansluitingstreffer, maar kreeg vervolgens weer het deksel op de neus. Dominiek Steeman zorgde voor de 2-4 na geklungel in de Meeden-defensie. In de slotminuut scoorde Mark Slim nog de 3-4, maar verder dan dat kwam Meeden niet meer.

BATO – Oldambtster Boys: 5-2

In een matige wedstrijd kende BATO uiteindelijk weinig moeite met laagvlieger Oldambtster Boys. De Winschoters wonnen uiteindelijk ruim met 5-2 via goals van Niels van Delden (2), Jens Wind, Sem Dargel en Robbert Wester.

ZNC – Damacota: 2-3 

Damacota deed uitstekende zaken met de 2-3 overwinning op ZNC. De ploeg uit Nieuwe Pekela steeg naar de vierde plaats op de ranglijst en doet daarmee goed mee in de zaterdag 5e klasse F. Martin Pinkster, Aaron Meijerhof en Lars Horlings bezorgden Damacota uiteindelijk de overwinning.

VVS Oostwold – Muntendam: 3-1

VVS Oostwold boekte een regelmatige 3-1 overwinning op Muntendam. Thijs Boer was de grote man aan de kant van de thuisploeg. De aanvaller nam alle doelpunten voor zijn rekening. Bij de gasten scoorde Quincy Gall. Muntendam eindigde de wedstrijd met tien man na een snelle rode kaart in de tweede helft voor Patrick Grofsmid.

Wagenborger Boys – Westerlee: 2-1

Westerlee heeft dure punten laten liggen op bezoek bij Wagenborger Boys. De bezoekers hadden het betere van het spel, maar gingen niet efficiënt om met de kansen. Remon IJzer had Westerlee nog wel op voorsprong gezet, maar de thuisploeg kwam snel weer langszij. De 2-1 was curieus te noemen, waarbij er sprake was van vermeend buitenspel. De goal werd echter goed gekeurd, waarna Westerlee er niet meer in slaagde om langszij te komen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal in de slotfase onderuit

Op een regenachtige zondagmiddag traden Musselkanaal en CEC aan tegen elkaar. Voorafgaand aan de ...

Gieterveen in ware thriller langs Weiteveense Boys

Het is al bijna drie weken geleden dat Liverpool op spectaculaire wijze wist te ...

GKC morst punten tegen hekkensluiter Sport Vereent

Veel doelpunten, maar GKC zal geen tevreden gevoel hebben overgehouden aan het gelijke spel ...