Borger geeft overwinning op Zuidlaren in slotfase uit handen

Borger liet kostbare punten op bezoek bij FC Zuidlaren.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger liet kostbare punten liggen tegen Zuidlaren.

Borger heeft in de uitwedstrijd bij FC Zuidlaren dure punten laten liggen. Na een 0-2 voorsprong bij rust kreeg de ploeg van Arne Joling in de slotfase nog twee tegentreffers te verwerken waardoor de verdiende overwinning er uiteindelijk niet kwam.

De omstandigheden waren niet optimaal. Het hoofdveld in Zuidlaren gaat voor een knollentuin door,  de gevoelstemperatuur lag onder nul en later in de middag speelde Oranje tegen de Verenigde Staten.

Sterker Borger

Desondanks was er toch nog behoorlijk wat publiek op het duel afgekomen. Zij zagen dat de gasten uit Borger na een van beide kanten afwachtende openingsfase steeds meer het initiatief namen. Na ruim een kwartier leidde dit tot de openingstreffer. De wederom ijzersterk spelende Bas Kaspers rukte op over de linkerflank en zette met een splijtende pass Floris Hiddink vrij voor de keeper. De jonge middenvelder schoot feilloos raak (0-1). Vervolgens werd Borger een aantal keren benadeeld door scheidsrechter Franzky. Hij onthield de gasten tot twee keer toe een duidelijke hoekschop en gaf vervolgens geel in plaats van rood voor een overtreding van Nout de Groot op Luuk Kenter. De spits van Borger deelde op het middenveld een duwtje uit aan zijn tegenstander en kreeg vervolgens een tik in zijn gezicht. De door iedereen verwachte rode kaart bleef uit. Borger bleef het initiatief houden maar ook Zuidlaren kreeg nog een kans uit een vrije bal net buiten het strafschopgebied. De voorzet werd ruim naast gekopt. Zuidlaren had verdedigend grote moeite met de snelheid voorin bij Borger en vlak voor rust maakte de gevaarlijke Hendrik Gustin er 0-2 van. Een mooie pass van Levi van der Span zette Gustin vrij voor de doelman, die in eerste intantie nog redding bracht maar Gustin uit de scrimmage die volgde toch zag scoren.

Borger zakt weg

Na de rust veranderde Zuidlaren het strijdplan. Via de lange bal probeerde de thuisploeg de buitenspelers te bereiken, maar tot gevaar leidde het nauwelijks. En gingen de ballen eens via het centrum dan waren ze veelal een prooi voor centrale verdediger Tim Edens. Opvallend was wel dat Borger aanvallend in de tweede helft geen vuist meer wist te maken. Met nog ongeveer een kwartier te gaan moesten de gasten noodgedwongen een drietal wissels toepassen. Wellicht mede daardoor ontstonden er een tweetal kansjes voor de thuisploeg, maar Borger-doelman Edwin Haandrikman stond zijn mannetje. Dit was ook de fase dat een gedeelte van het publiek uit Borger het voor gezien hield om op tijd te kunnen inschakelen voor Nederland tegen de Verenigde Staten. Zij zouden even later vol ongeloof op hun telefoon zien dat de zeker lijkende overwinning nog helemaal uit handen werd gegeven.

Strafschop

In de 81e minuut knuffelde spits Jens van Rooijen niet voor het eerst deze middag het zand van het Zuidlarense hoofdveld. Scheidsrechter Franzky wuifde de valpartij in eerste instantie weg maar bedacht zich een aantal seconden later en gaf alsnog een strafschop. Hij wist zelf niet goed duidelijk te maken waarom hij hiervoor een strafschop gaf maar het was wel een feit. De bal ging erin en Borger moest in de slotminuten flink achteruit. Zuidlaren kreeg weer hoop en wist in de blessuretijd ook nog de gelijkmaker te produceren. Een corner ging langs iedereen en kon bij de tweede paal simpel worden binnengetikt. En zo waren de druiven zuur voor Borger, dat zeker op basis van de eerste helft de overwinning had verdiend.

Voor de winterstop aanbreekt komt de ploeg nog één keer in actie. Volgende week komt DKB op bezoek in Borger, het duel begint in verband met de tijd van het jaar een half uur eerder (14.00u).

Foto’s Alle Oldenbeuving: FC Zuidlaren – SV Borger