Stadskanaal haalt uit tegen DZOH

Stadskanaal won met forse cijfers van DZOH.

Foto Stoffer Bakker, Jeffrey Bakker op weg naar een van zijn vijf doelpunten.

Zaterdagavond stond voor Stadskanaal de laatste bekerwedstrijd tegen DZOH uit Emmen op het programma. Omdat beide ploegen in de eerste twee wedstrijden tegen Germanicus en Drenthina verloren, stond slechts de eer op het spel en konden beide ploegen deze wedstrijd aangrijpen om de puntjes op de i te zetten richting de competitiestart van volgende week. Stadskanaal deed dat het beste en haalde DZOH flink door de gehaktmolen: 8-2.

Na twee minuten ontstond al de eerste kans voor DZOH. Doelman Rick Arends verwerkte de subtiele poging van Tim Aasman knap tot hoekschop. Na tien minuten liet ook Stadskanaal zich gelden. Boy Nijgh stuurde Leon Bos weg, maar de rappe aanvaller schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Na een kwartier wist Stadskanaal op voorsprong te komen. Jelmer Valk joeg de bal overtuigend in de bovenhoek; 1-0. Er ontstond vervolgens een wedstrijd waarin beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren en het spel op en neer golfde.

Stadskanaal op comfortabele voorsprong

Halverwege de eerste helft wist Stadskanaal wederom gevaarlijk te worden. Boy Nijgh haalde van 20 meter uit, maar oud-doelman van Stadskanaal Royce Geerlings redde katachtig. Even later was het wel raak. Boy Nijgh zette met een prachtige pass Jeffrey Bakker vrij voor de doelman en Bakker liet Geerlings kansloos; 2-0.  Tien minuten later wist Stadskanaal zelfs de score uit te breiden naar 3-0. Wederom stond Boy Nijgh aan de basis. De jonge middenvelder speelde knap Maik Tolner vrij. Via Leon Bos kwam de bal wederom bij Bakker die prima afrondde.

Meteen na de 3-0 deed DZOH iets terug. Aanvoerder Youri Keen wist de 3-1 aan te tekenen. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord en zo gingen beide ploegen met een 3-1 tussenstand aan de thee.

Marge naar drie

In de tweede helft wist Stadskanaal de marge vlot naar drie te brengen. Boy Nijgh strafte een fout in de verdediging van DZOH af;4-1. Nauwelijks twee minuten later werd het zelfs 5-1. Leon Bos was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Jeffrey Bakker. Voor Bakker was het vervolgens een koud kunstje om zijn derde van de avond te maken. Een waar doelpuntenfestijn leek in de maak, want DZOH wist meteen na de goal van Bakker de 5-2 te maken.

Na de tegengoal ging Stadskanaal gelijk weer op jacht naar de zesde goal. En die kwam er meteen. Vanaf de strafschopstip tekende Bakker in de 55ste minuut voor zijn vierde goal van de avond; 6-2. Daarbij liep DZOH tegen een rode kaart aan en moesten de Emmenaren verder met tien man. Stadskanaal bleef naar hartelust combineren en speelde de gasten uit Emmen bij vlagen van het kastje naar de muur. DZOH wist nauwelijks nog gevaarlijk te worden en als de Emmenaren eens gevaarlijk leken te worden, was daar de defensie onder leiding van Niek van der Woude om het gevaar onschadelijk te maken.

Vijf keer Bakker

Halverwege de tweede helft wist Stadskanaal het enorme overwicht weer uit te drukken in een doelpunt. Boy Nijgh schoot de bal vanaf een meter of twintig hard achter doelman Geerlings. In de 73ste minuut kwam Stadskanaal op een 8-2 voorsprong. Boerhof bracht Nijgh in stelling die via de kluts de bal bij Bakker deed belanden.De spits maakte vervolgens zijn vijfde van de avond. In het restant van de wedstrijd leek Stadskanaal het wel welletjes te vinden en speelde het de wedstrijd rustig naar het einde.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – DZOH

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten en FC Ter Apel ’96 in evenwicht

Gieten en FC Ter Apel '96 speelden in een doelpuntrijk duel gelijk tegen elkaar, ...

Gasselternijveen vindt Waterloo

Na een teleurstellend seizoen leek Gasselternijveen op tijd de opgaande lijn te hebben gevonden, ...

Beschamende nederlaag voor Gieterveen

Gieterveen weet de goed doorgekomen extreem drukke aprilmaand vooralsnog geen goed vervolg te geven. ...