Onstwedder Boys pakt in slotfase punt bij Waskemeer

Onstwedder Boys pakte in de slotfase nog een punt op bezoek bij Onstwedder Boys.

Onstwedder Boys heeft in de slotfase tegen Waskemeer nog een punt uit het vuur weten te slepen. Lang leek men op een nederlaag af te stevenen, maar Harm Visser zorgde toch nog voor een belangrijk punt dat de koppositie opleverde. RWF verloor verrassend op bezoek bij Glimmen, waardoor Onstwedder Boys nu koploper is met een punt voorsprong.

Onstwedder Boys kreeg in de eerste helft voldoende kansen, maar had een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Gerko Scheper faalde niet vanaf elf meter en zorgde voor de 0-1. Die bleef niet lang staan, een minuut later maakte Bouwe Veenstra de gelijkmaker. Diezelfde Veenstra zorgde er ook voor dat Waskemeer met een voorsprong aan de thee ging.

Na de pauze kwamen de gasten echter wel weer langszij via Sem Nieuwenhuis, die uit een vrije trap wist te scoren. Toch was het woord daarna weer aan de thuisploeg, dat via Jerre Wagenaar de 3-2 liet aantekenen. Daar leek het ook op uit te draaien, maar in de slotminuten reageerde Harm Visser attent bij een corner en schoot hij de bal fraai binnen. Bijna was er daarna ook nog de winst voor Onstwedde, maar Scheper raakte bij zijn poging de lat. Het punt leverde echter wel de koppositie op.