Gelukkige overwinning Onstwedder Boys op Glimmen

Onstwedder Boys boekte een gelukkige overwinning op Glimmen, maar deed daarmee wel goede zaken.

Zaterdagmiddag boekte Onstwedder Boys in Glimmen een moeizame 1–2 overwinning. In oktober had de ploeg van trainer Guus Zantinga nog eenvoudig met 3–0 gewonnen. Doordat de concurrentie punten verspeelde staat Onstwedder Boys nu drie punten voor op de nummer twee, RWF uit Friesepalen.

Bij Onstwedder Boys ontbrak Sven Jaegers wegens een schorsing. Harm Visser probeerde het nog in de warming-up, maar bleek ook niet fit om te kunnen voetballen. Hierdoor moest er wat geschoven worden in het elftal en kwam Gerben Meems weer centraal in de verdediging naast Marcel Paans te staan.

De eerste helft wordt gekenmerkt door slordig spel aan de kant van Onstwedder Boys. Glimmen wint meer duels en is rustiger aan de bal. Bij de Boys is er zelden sprake van opbouw en wordt vaak de lange bal gehanteerd. Zo zijn er in de eerste helft aan beide kanten weinig mogelijkheden. Na tien minuten wordt een vrije trap van Gerwin de Wijk door Gerko Scheper teruggelegd op Rutgert Tipker. Zijn volley gaat naast het doel van Glimmen. Gerko Scheper krijgt ook een mogelijkheid als hij aan de linkerkant wordt aangespeeld, maar uit een moeilijke positie wordt zijn schot gekeerd door keeper Hommes in het doel van Glimmen. Uit de corner die volgt komt de bal uit een klutssituatie tegen de paal. Dezelfde Scheper kopt na bijna een half uur spelen uit een vrije trap de bal net naast het doel. Aan de andere kant krijgt Nick van Dongen de grootste mogelijkheid voor Glimmen in de eerste helft. Zijn schot gaat echter net naast. Als het bijna rust is slaat Onstwedder Boys toch nog toe. Een voorzet van Gerko Scheper wordt door Rutgert Tipker voor het doel gebracht, waarna Sem Nieuwenhuis prima afrond: 0–1.