Valthermond heeft na twee mindere beurten gedaan wat het moest doen om weer een rol van betekenis in de tweede klasse L te gaan spelen: winnen van Raptim. Op bezoek in Coevorden waren de Mondkers veel te sterk voor de concurrent in de titelstrijd: 1-3 werd het, waardoor het gat tussen Valthermond en koploper FC Assen nu twee punten is.

Routinier Drenth
De basis voor de overwinning werd in het eerste bedrijf gelegd. In het eerste kwartier kregen de blauw-witten al een paar kansen, waarvan Edwin Drenth er één benutte: na een kwartier spelen rondde de routinier een mooie aanval af. De voorsprong werd amper vijf minuten later verdubbeld, toen Demy te Velde aan buitenspel ontsnapte en beheerst binnen schoot.

Twee keer Te Velde
Het duurde een half uur voordat Raptim voor het eerst van zich liet horen. Robin de Leeuw zag zijn inzet echter over het doel gaan. Het overmacht van Valthermond kreeg een minuut of tien voor het rustsignaal nog meer gestalte. Opnieuw was het Demy te Velde die zijn naam op het wedstrijdformulier zette: 0-3.

Slordig
Ook in de tweede helft was Valthermond de bovenliggende partij en creëerde het meer kansen dan opponent Raptim. Maar de ploeg van Harris Huizingh sprong slordig om met de kansen, waardoor de thuisploeg via een vrije trap van Laurens Meppelink zomaar terug kon komen in de wedstrijd. In het restant van de wedstrijd teisterde een schot van Rick Schlimback de lat, maar meer kansen deden zich niet voor.