Er werd weinig gescoord, maar Valthermond en Musselkanaal deden goede zaken.

Foto Kees Rustenhoven, Tom Meijers maakte het enige doelpunt van de middag voor Valthermond.

HOVC – Valthermond: 0-1

Valthermond heeft in de streekderby tegen HOVC geen fout gemaakt. De koploper van de zondag 2e klasse K won met 0-1 door een doelpunt van Tom Meijers. De verdediger stond in de spits geposteerd vanwege blessures aan Valthermond-zijde. Doordat Meijers ook nog een aantal grote kansen liet liggen bleef het toch nog tot het laatste fluitsignaal spannend. HOVC, dat vooral ver inzakte, creëerde echter niet veel kansen en kon de koploper niet pootje lichten.

Foto’s Kees Rustenhoven: HOVC – Valthermond

Foto’s Rianne van der Laan: HOVC – Valthermond

Musselkanaal – SC Stadspark: 1-0

Musselkanaal deed uitstekende zaken in de strijd om handhaving. De Groenwitter won van naaste concurrent SC Stadspark. Rolf Kayser kroonde zich tot matchwinner, waardoor men nu zes punten voorsprong heeft op een rechtstreekse degradatieplaats. Wel is Musselkanaal nog in een hevige strijd verwikkelt om de nacompetitieplaatsen en dus zal men in de laatste wedstrijden nog flink aan de bak moeten.

Helpman – Sellingen: 1-0

Sellingen is definitief afgeschreven voor de titel in 2K. Het verloor de topper met 1-0 van Helpman, dat nog wel met WKE en Valthermond in de race is voor het kampioenschap. Huub Rudolphy maakte de enige treffer van de wedstrijd. Dat Sellingen niet meer in de race is voor de titel is absoluut geen schande, de promovendus maakt sowieso al een uitstekend seizoen door en mag zich wellicht nog wel opmaken voor een toetje in de vorm van nacompetitie.

Annen – Stadskanaal: 1-0

Beide middenmoters waanden zich vooraf aan het duel nog niet helemaal veilig, maar konden met een overwinning wel een flinke stap zetten. Dat deed uiteindelijk Annen, dat in de slotfase de wedstrijd besliste via Dirk Hegge. Annen is nog niet helemaal veilig, maar staat er voorlopig comfortabeler voor dan Stadskanaal. Dat heeft slechts een puntje voorsprong op een p/d plek, waardoor men in de laatste wedstrijden nog vol aan de bak zal moeten.

Foto’s Stoffer Bakker: Annen – Stadskanaal

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger krijgt loon naar werken tegen SVBO

Borger pakte zo vlak voor de winterstop toch nog een punt en kreeg daarmee ...

Alteveer heeft nog één punt nodig voor een geslaagd seizoen

Ook in haar zesde wedstrijd van het seizoen bleef Alteveer zonder puntverlies. De Alteveerders ...