Borger pakt belangrijke overwinning in De Krim

Borger pakte een cruciale zege op DKB.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger boekte een cruciale zege op DKB.

Negentig minuten lang knokken, beuken, vallen en weer opstaan en dat het liefst gecombineerd met goed voetbal. Het was zo ongeveer de opdracht voor SV Borger op bezoek bij DKB in De Krim. De mannen van trainer Arne Joling waren na een uitermate zwakke reeks in zwaar weer beland. Alles was weliswaar nog mogelijk, maar er moest nu wel gewonnen worden. Het lukte afgelopen zaterdag. Borger was de betere ploeg én stond bij het verstrijken van de officiële speeltijd op de zo gewenste 2-3 voorsprong. En toen gaf scheidsrechter Schepers vanuit het niets een strafschop na zeer licht contact in de 16 meter. Met ongeloof en woede bij ieder met een groenwit hart als gevolg. Slechts de gepokt en gemazelde 51-jarige reservekeeper, Mark Wolters, bleef rustig. Hij zocht oogcontact met erkend penaltykiller Edwin Haandrikman langs de lijn, kreeg een hoek aangewezen en werd vervolgens de held van de dag! De vurig gewenste en bovendien dik verdiende overwinning was een feit.

Door: Erwin Beukema

Fris voetballend Borger

Borger liet er vanaf de aftrap geen misverstand over bestaan. De ploeg was naar De Krim afgereisd voor niets minder dan de overwinning. In tegenstelling tot de voorgaande weken was men zowel in balbezit als in de omschakeling na balverlies messcherp. Trainer Joling miste naast zijn vaste doelman (rugblessure) ook nog eens de door ziekte afwezige captain Matthijs Brink. Het was op het veld niet terug te zien. Borger voetbalde fris, met diepgaande backs en flankmiddenvelders die daardoor ruimte in de zogenaamde ‘half-spaces’ vonden. Centraal dirigeerde de uitstekend spelende Levi van der Span het tempo. DKB had er geen antwoord op en kwam pas aan het eind van het eerste bedrijf tot een kansje. De Borgernaren kregen meer mogelijkheden. Dit resulteerde echter slechts in één doelpunt. De maker was topschutter Hendrik Gustin. Hij logenstrafte daarmee de regel om nooit een strafschop te nemen als je zelf onderuit bent gehaald. De ‘pingel’ werd onberispelijk ingeschoten.

Niet slecht voor een vijftiger

Na de thee kon er direct een kans voor Igor Tangenberg van de thuisploeg genoteerd worden. Zijn lob eindigde net boven de doellat. Het moest een waarschuwing zijn voor de gasten, maar een minuut later lag de gelijkmaker toch in het net. Jeff van der Wetering werd vrijgespeeld in de zestien meter en schoot beheerst binnen. Er ontspon een mooi voetbalgevecht met twee teams die vol voor de punten gingen. De beste kansen waren ook nu weer voor de bezoekers. Gustin en Floris Hiddink misten wat geluk bij de afronding. In de 65e minuut ontstond er langs de lijn een opstootje tussen Borgernaar Tim Edens en DKB-er Berry van Dijk. Scheidsrechter Schepers was streng en trok rood voor beiden. Het waren de gasten die profiteerden van de nieuwe situatie. Een kleine vijf minuten na de veldverwijzingen stonden zij ineens met 1-3 voor. Luuk Kenter en opnieuw Gustin waren de makers. Het was nu aan de thuisploeg om te reageren. Ze deden er een stapje bovenop en kwamen tien minuten voor tijd terug tot 2-3. Even was er geen druk op de bal en stond het centraal niet goed bij Borger. Jordi Kroesen profiteerde ervan. In de zinderende slotfase gaf DKB steeds meer ruimte weg. De groenhemden kregen kans op kans, maar met name invaller Ruben de Valk stuitte keer op keer op de sterk keepende Ryan van der Wetering. Ondertussen gooide ook de grensrechter van de thuisploeg de trukendoos vol open. De vlag ging bij alles omhoog. Het kostte Borger wellicht nog een vroegtijdige beslissing. Een doelpunt van Benjamin Mazeau, die na afloop bezwoer dat er echt geen sprake was van buitenspel, werd afgevlagd. En toen kwam dus de eerder beschreven zeer makkelijk gegeven strafschop. Het was Jeff van der Wetering versus Mark Wolters. Laatstgenoemde overwon en bezorgde zijn ploeg daarmee de overwinning. Niet slecht voor een vijftiger…

Komende week speelt Borger opnieuw een thriller. Dan ontvangt het om 14.30 uur Kanaalstreekgenoot en directe concurrent SJS. De versterkte degradatieregel maakt het ongekend spannend in de 3e Klasse D.

Foto’s Alle Oldenbeuving: DKB – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer incasseert half dozijn

Alteveer heeft in de wedstrijd tegen MOVV geen vervolg kunnen geven aan de ruime ...

Nieuw Buinen onderuit in Bergum

Nieuw Buinen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. In het uitduel tegen Bergum gingen ...

Sellingen via SPW naar de nacompetitie

De opdracht voor Sellingen was duidelijk: in het duel met Kanaalstreek-genoot SPW de volle ...