Overzicht zondag 4e klasse D: Buinen haalt nacompetitie, Buinerveen vreest voor degradatie

Buinen gaat spelen om promotie, Buinerveen moet vrezen voor degradatie.

Foto Andries Middelbos, Buinen-spits Albert Stevens scoorde het openingsdoelpunt.

Buinen – Wijster: 3-0

Buinen heeft zich dankzij een 3-0 overwinning op Wijster verzekert van het spelen van nacompetitie om promotie. De thuisploeg kwam in de eerste helft via Albert Stevens op een 1-0 voorsprong, waarna Bram Komduur de marge snel verdubbelde. Diezelfde Komduur bepaalde in de tweede helft al vroeg de eindstand op 3-0. Daardoor legt Buinen in ieder geval beslag op een periodetitel en mag het voor promotie gaan spelen.

Foto’s Andries Middelbos: Buinen – Wijster

Buinerveen – DVC ’59: 2-2

Buinerveen heeft de kelderkraker tegen DVC ’59 met 2-2 gelijkgespeeld. De thuisploeg moest winnen om van de laatste plaats te komen, maar dat lukte ondanks een rode kaart aan de zijde van DVC niet. Abrehame Yesake en Patrick Koster scoorden voor Buinerveen, dat volgende week voor haar laatste kans speelt om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Er moet dan gewonnen worden, terwijl concurrenten DVC en DSC punten moeten verspelen.