Nederlaag met perspectief voor Alteveer

AlteveerVoor Alteveer stond de tweede bekerwedstrijd op het programma. Na de midweekse 1-7 oorwassing tegen de reserves van Be Quick, was vandaag GVAV Rapiditas te gast op sportpark ‘De Ekkelhörn’. GVAV Rapiditas, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de eerste klasse en dus nog altijd twee klassen hoger spelend dan Alteveer, was op voorhand natuurlijk de favoriet. Toch ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd waarin Alteveer zich bij vlagen aardig kon meten met de stadjers.

Keihard afgestraft
De eerste grote kans was zelfs voor Alteveer. Roy de Wijk ontving de bal en deed eigenlijk alles goed. De Wijk had echter de pech dat zijn inzet op de paal belandde. Nauwelijks een halve minuut later mocht GVAV een vrije trap nemen. Slap verdedigen van Alteveer werd hard afgestraft. Roy Nijdam kopte de bal ongehinderd achter doelman Sander van Duuren.
Een paar minuten later was het reeds 0-2. Wederom stond de verdediging van Alteveer te slapen. Deze keer werd een corner hard binnen gekopt door Dennis Veenstra. GVAV controleerde de wedstrijd en liep voor rust nog uit naar een 0-4 voorsprong door doelpunten van Arco Bartelsman en wederom Roy Nijdam. GVAV had zelfs met 0-5 kunnen gaan rusten, ware het niet dat rechtsbuiten Rashid Conquet zijn strafschop gestopt zag worden door doelman Van Duuren. 

René Meemt kijkt toe bij een duel...
René Meems kijkt toe bij een duel… (foto’s: Cor Schnieders)

Lakens uitdelen
In de tweede helft gooide Alteveer alle schroom van zich af. Het lukte GVAV niet meer om de wedstrijd te domineren en het was Alteveer dat de lakens uitdeelde. Vijf minuten na rust maakte Rudy Akpinar op prachtige wijze de 1-4. Akpinar lobte de bal van grote afstand over de kansloze GVAV-doelman. Dit was voor Alteveer het sein om nog wat extra gas te geven. Nadat trainer René Nijgh laatste man René Meems naar voren had gedirigeerd, was het twintig minuten voor tijd Roy de Wijk die attent reageerde en beheerst de 2-4 maakte. Hoewel GVAV een aantal kansen om zeep hielp bleef Alteveer de gevaarlijkste ploeg.

Stunt blijft uit
In het laatste kwartier troffen zowel René Meems als Damien Sedda zelfs nog de lat. Voor hetzelfde geld had Alteveer dus nog gestunt door na een 0-4 ruststand terug te komen tot 4-4. Dit gebeurde niet, maar toch biedt deze nederlaag perspectief. Helemaal in acht nemende dat de geelzwarten vandaag aantraden zonder aanvoerder Bryan Schenkel, de geblesseerde Bart Nieland en de vakantie vierende spelers Ramon Boon en Johnny Vonk.

Keizers baard
Komende dinsdag (1 september, red.) speelt Alteveer nog de laatste bekerwedstrijd tegen ASVB. Een wedstrijd waarin niks meer op het spel staat, aangezien beide ploegen nog puntloos zijn. Het vizier in Alteveer staat dus helemaal gericht op aanstaande zondag. Dan opent Alteveer de competitie tegen promovendus Westerwolde.

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Dramatisch slecht Musselkanaal delft het onderspit tegen Protos

Musselkanaal verloor voor de vierde keer op rij en lijkt zich zorgen te moeten ...

Buinen verliest in eigen huis van Wijster

Het duel tussen de promovendi Buinen en Wijster leverde een overwinning op voor de ...

Geen drie op rij voor Musselkanaal

Musselkanaal heeft de twee sterke optredens tegen laagvliegers HODO en OVC '21 geen vervolg ...