Degradatie een feit voor SV Borger na nederlaag tegen Omlandia

Borger kon het niet bolwerken tegen Omlandia en daalt weer af naar de vierde klasse.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger verloor van Omlandia en daalt af naar de vierde klasse.

Na de promotie van de 4e naar de 3e klasse aan het einde van het vorige seizoen bewandelt SV Borger deze jaargang de omgekeerde weg. Een wisselvallig seizoen bracht de groenwitten uiteindelijk op de tiende plaats op de eindrangschikking met veertien teams. In ‘normale’ seizoenen nog altijd genoeg voor directe handhaving. Dit jaar had men echter vanwege herstructurering van de voetbalpiramide te maken met een verzwaarde degradatieprocedure, waardoor de nacompetitie wachtte. Borger ontmoette daarin afgelopen zaterdag Omlandia uit Ten Boer, zij eindigden in een andere 3e klasse eveneens op de tiende plek. 

Grootste kansen voor Borger, voorsprong Omlandia

Borger begon de wedstrijd enigszins nerveus. Het was slordig in de eerste minuten. Het eerste kansje was dan ook voor de Groningse opponent. Een kopballetje over het doel van invalkeeper Mark Wolters. Nadat de zenuwen ook bij de thuisploeg weggeëbd leken, kreeg de ploeg van hoofdtrainer Arne Joling al snel meer controle over het duel. Borger stond compact en loerde op de uitbraak. Omlandia zocht naar openingen. In de 9e minuut kreeg Hendrik Gustin de bal op een presenteerblaadje aangeleverd door Gijs Roda. De normaal zo trefzekere vleugelflitser van Borger faalde echter voor open doel. Na een dik kwartier voetballen was het aan de andere kant wel raak. Een inzet van Jeremy van Coevorden caramboleerde via de uitgekomen Wolters het doel in. Borger moest in de achtervolging en kreeg ook wat mogelijkheden. De grootste kans was voor Floris Hiddink, die plots oog in oog stond met Omlandia-doelman Devon Harmsma. De jonge Borgernaar schrok er kennelijk zelf van en vergat daardoor af te ronden. Daar had zeker meer in gezeten. Aan de andere kant kwam de thuisploeg een minuut later goed weg toen Jan Oosterbeek net langs de voor de Groningers verkeerde kant van de paal mikte. Zo stond er na vijfenveertig minuten voetballen in de hitte een 0-1 stand op het scorebord. Alles lag feitelijk nog open.

Over-mijn-lijk mentaliteit ontbrak

Ook na rust was de eerste kans voor Omlandia en opnieuw was het Borger dat in de beginfase het dichtst bij een treffer was. Een mislukte voorzet, of misschien wel een ‘bewussie’, van Floris Hiddink eindigde op de lat. Ook qua score herhaalde de recente geschiedenis zich. De gasten maakten na een minuut of tien namelijk de 0-2. Jeroen Dijkhuizen troefde invaller Melvin Ottens af en kopte binnen. Het begon er somber uit te zien voor de groenwitten, die het wel dapper bleven proberen. Ook nu kwamen er wel degelijk mogelijkheden en enkele kansjes. Het echte venijn in de afronding ontbrak echter. Misschien is dat wel symbolisch voor het seizoen. Een klein beetje meer over-mijn-lijk mentaliteit kon de ploeg in bepaalde duels wel gebruiken. Zo ook dus deze middag. Omlandia, dat zich slim bediende van de bekende tijdrektrucjes, bleef relatief eenvoudig op de been. Ook het slotoffensief van de groenhemden mocht niet meer baten, al vielen er zelfs in blessuretijd nog zeker drie mogelijkheden voor de thuisploeg te noteren. Zonder succes. Het bleef bij 0-2. Borger degradeert en Omlandia mag blijven hopen op handhaving. De ploeg uit Ten Boer speelt volgende week de finale tegen IJVC uit IJlst.

Talentvol en kwetsbaar

Al met al is Borger dit seizoen gewogen en te licht bevonden voor de, mede door de versterkte degradatieregel, zware opdracht waar men voor stond. De spelersgroep is bij vlagen zeer talentvol gebleken, maar uiteindelijk ook nog te kwetsbaar op de momenten waar het er echt omging. Een niveau lager moet het stabieler worden. Als dat lukt, dan zit er nog voldoende muziek in deze jonge selectie.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – Omlandia

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16 wint van Zandpol

De Treffer '16 won van Zandpol en doet het goed in de zondag 5e ...

Valthermond heeft nog huiswerk

Zaterdag al speelde Valthermond de eerste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. Tegenstander ...