Onstwedder Boys haalt finale nacompetitie na zege op HSC

Onstwedder Boys heeft de finale bereikt van de nacompetitie na een overwinning op HSC.

Onstwedder Boys is er door een 4-2 overwinning op HSC in geslaagd de finale van de nacompetitie te bereiken. In die finale is komende zaterdag SJS de tegenstander. De ploeg uit Stadskanaal won na strafschoppen van FC Assen.

Het was warm op Sportpark De Boskamp, waar deze middag zo’n 250 toeschouwers op de wedstrijd af waren gekomen. Bij de ploeg uit Onstwedde ontbraken Anne Wilzing en Gerko Scheper, die beide geblesseerd zijn. HSC kwam afgelopen seizoen uit in de derde klasse D en werd daarin elfde, waardoor het veroordeeld was tot de nacompetitie.

Om even over half drie fluit scheidsrechter Paulusma voor het begin van de wedstrijd. Deze keer geen clubscheidsrechters, maar neutrale assistenten. Het arbitrale trio had de wedstrijd prima onder controle. Al in de eerste minuut wordt Harm Visser in het strafschopgebied van HSC aangespeeld, maar hij stuit op keeper Espen Kalk. Na vijf minuten komt de thuisclub, die goed van start gaat, op voorsprong. Zoals vaker de laatste tijd gebeurt dit uit een standaardsituatie. Harm Visser neemt een vrije trap en bij de tweede paal kan Sven Jaegers de bal inkoppen: 1 – 0. Daarna is het de ploeg uit Sappemeer die het initiatief neemt. Eerst raakt Winston Bendt de bal uit een voorzet niet goed en even later reageert keeper Rein Koudstaal prima op een inzet van de snelle Dwight Esajas. Na twintig minuten spelen komt HSC alsnog op gelijke hoogte. Na een fout in de verdediging van Onstwedder Boys wordt Esajas in stelling gebracht, die met een schot in de verre hoek Rein Koudstaal kansloos laat: 1 – 1.